Spronck Foundation ondersteunt initiatieven en organisaties in Nederland en Europa die zich sterk maken voor een plasticvrije, gezonde leefomgeving en/of alternatieven bieden voor plastic. Hierbinnen is een sterke focus op de thema’s Single Use Plastic en Fashion.

Over ons

We stellen begunstigde organisaties in staat om te werken aan een oplossing aan de bron en een blijvend positieve verandering in onze maatschappij. Het liefst ondersteunt Spronck Foundation projecten die repliceerbaar zijn. De projecten die ondersteund worden dienen te passen in de doelstelling van de organisatie en aantoonbare impact te hebben. Denk hierbij aan bewustwording, onderzoek en/of oplossingen. 

Verder is het belangrijk dat er medefinanciers van de projecten en van de organisatie zijn. Spronck Foundation ondersteunt initiatieven en organisaties in Nederland en Europa die zich sterk maken voor een plasticvrije, gezonde leefomgeving en/of alternatieven bieden voor plastic. Hierbinnen is een sterke focus op de thema’s Single Use Plastic en Fashion.

Single Use Plastic (SUP)

40% van de wereldwijde plastic productie wordt gebruikt om verpakkingsmateriaal maken. Voor veel zogenaamde Single Use Plastic toepassingen bestaan alternatieven. Daar moet meer over bekend worden. Spronck Foundation wil onderzoek, groei van bewustwording en oplossingen stimuleren.

Fashion

Synthetische kleding levert een heel grote bijdrage aan de plasticvervuiling. Meer dan 60% van alle kleding die geproduceerd wordt, is gemaakt van plastic. Dit moet en kan anders.

Join Us

Wilt u eventueel doneren? Wat goed! Gaat u dan vooral naar de contactpagina en vul het formulier in.

Informatie over ons als stichting

Spronck Foundation ondersteunt initiatieven en organisaties in Nederland en Europa die zich sterk maken voor een plasticvrije, gezonde leefomgeving en/of alternatieven bieden voor plastic. Hierbinnen is een sterke focus op de thema’s Single Use Plastic en Fashion.

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Bekijk hier onze ANBI-status.

Onze projecten

Dit was de plastictijd

Hoe leggen we dit aan onze kinderen uit? Dat we een heel groot, in bubbeltjesplastic verpakt probleem hebben. Geen leuke boodschap, stom verhaal. Maar we gaan het tóch vertellen.

De Plastic Soup Foundation en een prijzenkast aan creatieven stelden zich voor deze queeste en nemen kinderen mee naar de verre toekomst, waarin het plasticprobleem allang tot het verleden behoort. Een archeoloog vertelt aan zijn buurkinderen over de plastictijd, de tijd waarin wij nu leven. Aan de hand van kleurrijke vondsten leer je vol verwondering en plezier (ja, echt) over het verhaal achter plastic. En er is hoop! Het boek neemt je mee over de hele wereld en vertelt over jonge helden die in opstand zijn gekomen om het plasticprobleem aan te pakken. Je leert wat zij hebben gedaan om de wereld een stukje mooier en gezonder te maken.

Plastic Avengers Conferentie (PAC23) – Plastic Soup Surfer

Op 14 april 2023 heeft Plastic Soup Surfer de Plastic Avengers Conferentie’23 georganiseerd waar 120 Plastic Avengers en mensen uit de politiek en bedrijfsleven bijeen kwamen. Resultaat: veel energie, inspiratie en 9 plannen om zwerfafval te lijf te gaan, zoals De Grote Wegwerpshow en Het Landelijk
Bermafval Oogstfeest. Hiermee gaan de deelnemers gezamenlijk de komende periode aan de slag.