Werkgevers sturen weinig aan op duurzame auto’s

Amsterdam, 29 augustus – Nederlandse werkgevers sturen hun werknemers amper aan op het gebruik van elektrische of hybride auto’s. Slechts 18% van de werknemers wordt bij de selectie van een nieuwe auto gevraagd om te letten op het brandstoftype. De werknemers worden vaker gevraagd te kijken naar de maandelijkse leaseprijs (39,6%), de hoogte van de catalogusprijs (25,8%) of het automerk (26,9%). Dit blijkt uit de jaarlijkse Duurzame Mobiliteitsmonitor, een onderzoek onder ruim 1.000 zakelijke rijders van Panelwizard in opdracht van EVBox, de wereldwijde marktleider in laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Het aandeel zakelijke EV-rijders moet fors omhoog. Een kwart van de CO2-uitstoot wereldwijd komt voort uit automobiliteit. En de zakelijke markt beslaat meer dan de helft van alle nieuwe personen-en bestelauto’s. Veel zakelijke auto’s komen als occasion bij de consument terecht. Om het vervoer te verduurzamen het klimaat te ontlasten is het daarom van enorm belang dat de zakelijke markt de juiste weg inslaat.’ Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox

Lease driver infographic-04 2.jpg
  • jpg

Laden is soms lastig

De meerderheid (57,7%) van zakelijke automobilisten in Nederland rijdt minimaal 20.000 kilometer. Een kwart van alle zakelijke rijders schrijft jaarlijks meer dan 40.000 kilometer bij op de teller. Werknemers die een hybride of elektrische auto rijden, zijn kritisch over het aanbod van laadoplossingen door werkgevers.

Lease driver infographic-04 3.jpg
  • jpg

Minder diesel, meer elektrisch

Zakelijke rijders gooien vooral diesel in hun wagens (49,9%). 38,1% gebruikt benzine en slechts 10% rijdt elektrisch of hybride.

De komende jaren zet de verduurzaming van het zakelijke wagenpark zich voort. Het is hoog tijd om Koning Diesel van z’n troon te stoten. Ik hoop dat leasemaatschappijen en werkgevers daaraan willen bijdragen. Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox

Lease driver infographic-04 4.jpg
  • jpg

Nederland fietsland

Binnen duurzaam vervoer richt de overheid zich vooral op het gebruik van fietsen. Nederland is een fietsland. De overheid zet zich in om de komende jaren 200.000 extra forensen op de fiets of in het openbaar vervoer te krijgen om de filedruk te verminderen. Werkgevers kunnen hier een rol in spelen. Ruim een op tien (11,9%) werkgevers heeft een fietsplan. 6,3% van de werkgevers biedt zijn medewerkers een leasefiets. 3,9% van de automobilisten geeft aan dat de werkgever een bedrijfsfiets ter beschikking stelt.

Lease driver infographic-04.jpg
  • jpg

Over de Monitor

De EVBox Duurzame Mobiliteitsmonitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek onder 1029 zakelijke autorijders in Nederland over hun gewoontes en verwachtingen rondom mobiliteit. Uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van EVBox.

Over EVBox

Om een duurzame toekomst op te bouwen, stelt EVBox bedrijven en bestuurders in staat om elektrische mobiliteit te omarmen. De laadoplossingen van EVBox leggen de basis voor een wereld waarin elektrische mobiliteit de norm is, door EV-rijders de mogelijkheid te bieden om te laden met vertrouwen. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk de markt betreden, hun aanbod opschalen naarmate de vraag groeit en zich zo aanpassen aan het snelle tempo van innovatie. EVBox is opgericht in 2010 en is een marktleider in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EVSE), wereldwijd zijn meer dan 550.000 laadpunten aan partners en klanten geleverd. De oplossingen die EVBox biedt, omvatten laadstations voor residentieel, commercieel en snellaadnetwerkgebruik, evenals software voor laadbeheer. Meer informatie is te vinden op evbox.com.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste EVBox nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL