Panasonic helpt bij het uitzenden van wereldwijde bijeenkomsten bij de FAO.

Scroll down

Product(s) supplied: AW-RP50 AG-HMX100

Challenge

De technologie van het hoofdkwartier van de FAO updaten om Full HD-video in alle ruimtes te kunnen bieden.

Solution

Panasonic PTZ-camera’s, besturingspanelen en mixers integreren om te voldoen aan de gecompliceerde eisen van het gebouw.

"De PTZ-camera’s van Panasonic maken beelden van uitzendkwaliteit. We zijn erg tevreden met de flexibiliteit en de standaard van het beeldmateriaal dat we dagelijks produceren."

The Plenary Hall. Arrows mark the positions of four of the five PTZ cameras (shown close-up in the circle)

De Food and Agricultuur Organisation is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties, dat een honger- en armoedevrije wereld als primair doel heeft. Het werd in 1945, direct na de Tweede Wereldoorlog, opgericht en heeft nu 194 lidstaten. De FAO streeft ernaar om bij te dragen aan verbeteringen op het gebied van voedingsniveau, landbouwproductiviteit en het leven op het platteland.

Het hoofdkwartier is gevestigd in Rome en hier spelen de grootste internationale FAO-evenementen zich af, zoals Wereldvoedseldag dat ieder jaar op 16 oktober plaatsvindt.

Het doel van het project was om voor een technologische upgrade van de belangrijkste vergaderruimtes te zorgen, om zo video met een nieuwe configuratie en Full HD-resolutie te kunnen realiseren en de AV-signalen over alle ruimtes te verspreiden.

Het werk werd in twee maanden voltooid door HMedia, een gespecialiseerde systeemintegrator uit de omroepsector. De geïnstalleerde videoapparatuur omvatte 16 PTZ-camera's (AW-HE130W), vijf AW-RP50-bedieningspanelen en twee AG-HMX100-digitale mixers.

"Er zijn vele vergaderruimtes van verschillende groottes en de zitcapaciteit varieert van enkele tientallen tot ongeveer 1000 mensen", legt Massimo Fioravanti, technisch coördinator bij FAO, uit. "We hebben de Plenaire Zaal, de Rode Zaal en de Groene Zaal uitgekozen en beslist om een aantal nieuwe, secundaire controlekamers te in te richten die verbonden zijn met de hoofdcontrolekamer. Zo kunnen we meer autonomie en flexibiliteit bieden bij het organiseren en beheren van evenementproducties.

We waren blij met de keuze voor de Panasonic AW-HE130 PTZ-camera's vanwege hun kwaliteit.

“We hebben ook een innovatief signaaldistributiesysteem op glasvezelbasis geconfigureerd om iedere vergaderruimte dezelfde faciliteiten en de best mogelijke videokwaliteit te kunnen bieden.

De Plenaire Zaal, de Rode Zaal en de Groene Zaal werden in 1951 aan de Italiaanse regering gegeven en in recordtijd gebouwd om de Algemene Conferentie van dat jaar te organiseren. Oorspronkelijk waren deze kamers uitgerust met een SD Pal-installatie en SD-resolutie-videocamera's, maar we wilden de sprekers die aan tafel zaten met drie camera's in beeld brengen en bijdragen vanaf de vloer met twee camera's kunnen volgen.

Tal van evenementen worden georganiseerd in het FAO-hoofdkwartier in Rome, waarbij regeringen, ambassades en diverse andere organisaties betrokken zijn. De Plenaire Zaal is ontworpen voor bijeenkomsten, toppen en ceremonies op hoog niveau, en vorig jaar sprak paus Franciscus hier nog op Wereldvoedseldag.”

Het ontwerp en de installatie van de Panasonic PTZ-camera's, met bedieningspanelen en digitale mixers, stonden onder toezicht van Salvator Del Tito, technisch manager bij HMedia. “We zijn aan de slag gegaan met speciale aandacht voor alle kwaliteitsaspecten, een onderscheidend kenmerk van onze professionaliteit. We waren erg blij met de keuze voor de Panasonic AW-HE130 PTZ-camera's vanwege hun kwaliteit.”

The FAO rooms for international meetings.

“De Full HD-beelden van optredens op locatie zijn scherp, ondanks het feit dat de hallen zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting hebben”, legt Salvatore Del Tito uit. "De vaste optica zijn enorm krachtig en de afmetingen zijn compact en niet storend."

De beeldstabilisator en 20x zoom in uitzendbare kwaliteit op de Panasonic AW-HE130 PTZ-camera waren belangrijke features volgens Salvatore. "Een kwaliteitsbeeldstabilisator moet niet alleen trillingen kunnen absorberen: het is ook van vitaal belang dat de eigen werking en de beelden die worden vastgelegd door de drie MOS-sensoren niet verslechteren", zegt hij.

Er werden een aantal uitdagingen met betrekking tot het ontwerp van het gebouw voorgelegd waar de camera's mee om moesten zien te gaan. De zalen zijn ongeveer dertig meter diep. De camera's rondom de sprekers van de conferentie bevinden zich aan de muur tegenover het podium. Ze moeten dus met een aanzienlijke zoomfactor werken, die 'de conferentiesprekers' duidelijk op de voorgrond in beeld brengt en de groothoeklenzen van de camera's rondom het platform moeten ook de eerste rijen kunnen opnemen. Dit zijn geweldige features die we niet terugvonden bij concurrerende modellen”, legt Salvatore uit.

"Bovendien loopt er ook nog eens een metrolijn onder het FAO-hoofdkwartier door, dus is het niet ongebruikelijk om trillingen te voelen. Ondanks dit alles, zijn de beelden altijd scherp; de kwaliteit verslechtert nooit.We hebben ook nooit problemen gehad bij het gebruik van de afstandsbediening of het beheren van de videosignalen tijdens het productieproces: dit zijn grote voordelen. De AG-HMX100-mixer heeft meerdere SDI-, PC- en DVI-ingangen, wat enorm helpt voor een integrator.”

“De vaste optica zijn enorm krachtig. De afmetingen zijn compact en niet storend.”

De Food and Agricultural Organisation was erg blij met de manier waarop de camera's in het netwerk van het gebouw zijn geïntegreerd. "Met behulp van de flightcase hebben we de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen in AV, met een tweewegsnetwerkverbinding voor 25 kamers. De flightcase bevat een AW-HE130-videocamera met statief, HD-SDI-video-ingang en twee audio-ingangen”, voegt Salvatore toe.

Read more insights…

Sorry there was an error...
The files you selected could not be downloaded as they do not exist.

You selected items.
Continue to select additional items or download selected items together as a zip file.

You selected 1 item.
Continue to select additional items or download the selected item directly.

Download selected file