Bijdrage van LinkedIn Nieuws

Organisatiepagina weergeven voor LinkedIn Nieuws, afbeelding

436.172 volgers

Een man-vrouw verhouding van 50/50 in 2025, wereldwijd, in alle lagen van de organisatie – die doelstelling zette Accenture voor zichzelf in 2017. Hoe implementeer je zo'n ambitie? LinkedIn Nieuws ging erover in gesprek met Irine Gaasbeek, country manager van Accenture the Netherlands. Behalve over diversiteit, hadden we het ook over haar carrièrepad, deelt ze advies over hoe je als vrouw in een mannenwereld in de 'driver's seat' blijft zitten, en waarom het belangrijk is om eerst te bepalen wie je bent en wat je wilt, zodat je niet alles aanpakt wat voorbij komt. Maar er werd ook besproken hoe Accenture een cultuur stimuleert waarin niet ego maar emotionele intelligentie leidend is, en hoe je vaak diepgewortelde vooroordelen wegneemt. Kijk het interview (🕐 – 30 minuten) hier onder 👇 en laat je reactie achter in de comments. #womenatwork #IWD2021 #choosetochallenge

Een diverse en gelijkwaardige bedrijfscultuur – hoe bereik je dat?

Een diverse en gelijkwaardige bedrijfscultuur – hoe bereik je dat?

www.linkedin.com

Chris van Zutphen lijkt mij praktischer, ipv m/v

Zoltán te Riele

Currently studying applied physics.

3 j

Gelijkheid van uitkomst tenkoste van gelijkheid van kansen jammer dat dit is waar onze maatschappij naar toe gaat. Mensen moeten kansen krijgen aan de hand van hun competenties en niet aan de hand van hun geslacht, afkomst of anders. Dit is een typisch geval van denken te streven naar gelijkheid maar in werkelijkheid precies die gelijkheid tegen werken. Begrijp me niet verkeerd gelijkheid van kansen ben ik 100% voor en ik denk dat dit alleen maar positieven effecten heeft op niet alleen individuen maar ook op de maatschappij.

Bart van den Berg

Werkvoorbereider E bij Dycore

3 j

Das grappig,zien we dan ook meer vrouwen in gevaarlijke beroepen?

Afkenel Schipstra

Hydrogen Lead Uniper Benelux | Project Manager H2Maasvlakte 500MW | Non Executive Director & Audit Chair HydrogenOne Capital (LON:HGEN)

3 j

Ik ben een groot voorstander van meer diversiteit. Nog steeds af en toe een nieuwe gedachte in de energiewereld. Ik geloof oprecht dat meer diversiteit resulteert in meer innovatie en beter presterende teams, wat van het grootste belang zal zijn in een gecompliceerde overgang van een fossiele economie naar een hernieuwbare economie. Waarom zouden we hier slechts de helft van de bevolking bij nodig hebben? We kunnen iedereen gebruiken bij het werken aan deze complexe puzzel! Dankjewel Irine Gaasbeek !

w. elhorst

executive employe consumentenmarketing at Wegener

3 j

voor 50 50 verhouding moet je niet op de vvd, cda en sgp stemmen. dit zijn mannen partijen. alleen met linkse invloed zou het kunnen lukken. Ik zal het toejuichen.

Linde Nieman

Als neuropsycholoog help ik Rijksambtenaren niet meer te druk zijn door middel van de Ruststokers Methode | Laten we connecten? ⤸

3 j
Marijke 💡 Krabbenbos

creatief denker, natural networker | facilitator, trainer, projectmanager, innovatiemanager

3 j
Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.