Anne Frank videodagboek

Videoserie op YouTube

In vijftien afleveringen delen we op YouTube het Anne Frank videodagboek. Luna Cruz Perez speelt Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens in het Achterhuis met behulp van een camera. Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op Anne Franks dagboekbrieven.

‘Ik ben enthousiast over dit videodagboek. Door het dagboek te vervangen door een camera kunnen jonge mensen zich goed verplaatsen in de situatie van toen, de tijd waarin Anne Frank leefde. Ik moest wel even wennen aan het idee, maar ik vind het goed dat het verhaal van Anne Frank naar de moderne tijd is gebracht.’

Anne filmt zichzelf

In het Anne Frank videodagboek volg je Anne Frank vanaf 29 maart 1944. Ze is 14 jaar en zit dan al ruim anderhalf jaar ondergedoken, samen met haar ouders Otto en Edith, zus Margot, Auguste en Hermann van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis, kijkt terug op de tijd voor de onderduik, vertelt over de oorlog en deelt haar diepste gedachten en gevoelens. Het videodagboek eindigt op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie van Anne en de zeven andere onderduikers en twee van hun niet-Joodse helpers.

Maak kennis met alle acteurs van het Anne Frank videodagboek

Negen talen

Het Anne Frank videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen en is in ruim 60 landen te zien op youtube.com/annefrank. De videoserie is Nederlands gesproken met ondertiteling in het Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Japans, Portugees, Russisch en Spaans.

Veelgestelde vragen met onze antwoorden
Ons persbericht over het Anne Frank videodagboek

Educatie

Voor het primair en voortgezet onderwijs zijn bij zeven van de vijftien afleveringen van het Anne Frank videodagboek educatieve afleveringen gemaakt. De educatieve afleveringen geven inhoudelijke uitleg en verdieping op wat er in de videodagboeken te zien is.

Naar de educatieve video's op YouTube.com/annefrank

Hierbij is lesmateriaal ontwikkeld, zodat docenten de afleveringen van het Anne Frank videodagboek in een les, ook op afstand, kunnen inzetten.

Naar het educatief materiaal bij het videodagboek

Pers 

Beeldmateriaal voor de pers bij het videodagboek