Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
BAK1

Welkom in de Ultradependent Public School van BAK, basis voor actuele kunst. Deze school bestaat niet uit klaslokalen, maar uit een tentoonstelling en een uitgebreid publieksprogramma.

In deze school leer je ‘ultra-afhankelijk’ samenwerken
  • beeldende kunst
Landelijk
Roeg Klassiek 1

In een boerenschuur, tussen het wuivende riet of in een scheepswerf kun je kijken en luisteren naar fantastische musici met een avontuurlijk repertoire.

'Roege' muziek
  • muziek
Groningen
Maria Magdalenakerk Goes

Zeeland staat op het punt geschiedenis te schrijven met een toffe nieuwe culturele samenwerking. Een ambitieus project genaamd 600 jaar kerk(ont)wijding. 

Zeeuwse Ode aan Erfgoed
  • muziek
Zeeland
Nhung geeft zich bloot Bart Grietens 5

De voorstelling Nhung geeft zich bloot is meer dan het levensverhaal van Nederlandse Vietnamees Nhung Dam. Het is een ode aan wie we zijn, te midden van alle diversiteit in de wereld.

Thuis in twee werelden
  • theater, dans en film
Landelijk
Tentoonstelling Michel de Klerk coverafbeelding website 780 x 520 px 3

Museum het Schip viert het werk van Michel de Klerk en zijn invloed op de Amsterdamse School in de tentoonstelling 'Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School'.

Michel de Klerk: Inspirator van de Amsterdamse School
  • beeldende kunst
Landelijk
Drone

In een snel veranderend landschap, waar moderne landbouw soms het evenwicht in de natuur verstoort, vecht de patrijs voor haar plekje. Gelukkig is er hoop in de lucht, letterlijk! 

Op vogelavontuur met drones: red de patrijzen!
  • natuur
Landelijk
005be971ab597fc01745439da0443da8 Ontworpen liefde

Wat is de perfecte partner? En hoe is deze beïnvloed door de cover van bouquetreeks boeken? In de tentoonstelling Ontworpen Liefde krijg je een fascinerende inkijk in hoe design onze perceptie van liefde beïnvloedt. Deze tentoonstelling onthult hoe design een rol speelt in het vormgeven van onze romantische verwachtingen. Zelfs moderne liefdeszoektochten via apps zoals Tinder worden belicht, waarbij de verslavende aard ervan wordt blootgelegd.

Ontworpen liefde
  • beeldende kunst
Noord-Brabant
Ti Tf02 1992i T Discotheek784p 1030x700 Co de Kruijf

In het najaar van 2023 zal het Stadsarchief Amsterdam de nacht vieren met een unieke tentoonstelling: Wie danst is vrij: Clubcultuur in Amsterdam 1980 - nu. 

Wie danst is vrij
  • geschiedenis en letteren
Noord-Holland
Doorzonwoningen

Op het museumterrein van het Nederlands Openluchtmuseum is een straat ingericht met typische naoorlogse doorzonwoningen. Eén van deze huizen is het Huis van Herinnering, speciaal ingericht voor ouderen met dementie. Dit huis nodigt hen uit om herinneringen op te halen aan een tijd waarin ze in de bloei van hun leven stonden.

Huis van herinnering
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
DIGITAL DUCTTAPE SCENEFOTO 5 website

Wat zijn de effecten van social media? Wat is echt? En wat is nep? De installatievoorstelling 'Digital Ducttape' van collectief HipSick viert de schoonheid van de maakbare identiteit.

Welkom in de wondere wereld van HipSick
  • theater, dans en film
Landelijk