Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Tentoonstelling Michel de Klerk coverafbeelding website 780 x 520 px 3

Museum het Schip viert het werk van Michel de Klerk en zijn invloed op de Amsterdamse School in de tentoonstelling 'Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School'.

Michel de Klerk: Inspirator van de Amsterdamse School
  • beeldende kunst
Landelijk
Laarzen

Waarom zijn schoolpleinen vaak van die grijze, stenen vlaktes? De Bosbergschool in Hollandsche Rading doet het anders. Daar hebben ze een groen schoolplein!

Wormen zijn welkom op De Bosbergschool
  • natuur
Landelijk
PEEP THE RAVE Arjen Dienske

Wees welkom bij PEEP PERFORMANCE: The Rave en The After - een unieke gelegenheid om jezelf te bevrijden.

Een inclusieve 'peepshow'
  • theater, dans en film
Landelijk
DIGITAL DUCTTAPE SCENEFOTO 5 website

Wat zijn de effecten van social media? Wat is echt? En wat is nep? De installatievoorstelling 'Digital Ducttape' van collectief HipSick viert de schoonheid van de maakbare identiteit.

Welkom in de wondere wereld van HipSick
  • theater, dans en film
Landelijk
19540200 RVS voor de Beeldengroep Concordia 1248x884 1

In de 20ste eeuw stonden Nederlandse beeldhouwers voor een bijzondere uitdaging: ze zochten naar een manier om hun diepgewortelde geloof in God uit te drukken in een samenleving die steeds meer werd gekenmerkt door secularisering. Een van de meest opvallende figuren die deze fascinerende zoektocht belichaamde, was de beeldhouwer René van Seumeren.

De kunst van het hakken
  • beeldende kunst
Utrecht
Tentoonstelling Trijp

Trijp, het zegt je misschien niks. Maar in Twente kon je er vroeger niet omheen. In de tentoonstelling Trijp ontdek je hoe dit bijzondere stukje stof uit Hengelo de textielwereld veroverde en gewild was voor paleizen, theaters en zelfs de Titanic!

Hoe een Twentse stof op de Titanic belandde
  • beeldende kunst
Overijssel
Timebox

Limburg, de meest archeologisch rijke provincie van Nederland, herbergt veel schatten die voor fietsers, wandelaars en lokale bewoners lang verborgen bleven. Onbewust gingen zij voorbij aan de verborgen schatten onder hun voeten. Maar een slimme app opent de deur naar deze historische geheimen.

Virtueel tijdreizen in Limburg
  • geschiedenis en letteren
Limburg
Harp spelen

Bij het Leerorkest kunnen kinderen van ouders die niet de financiële middelen om een instrument aan te schaffen instrumenten lenen.

Een harp als een Ikea-pakket
  • muziek
Landelijk
Landingspaginageneralidea1920x820px3 2

In de jaren '70 en '80 braken de Canadese kunstenaars van General Idea internationaal door met hun ondeugende en satirische kijk op de media en kunstscene. Het meest uitgebreide overzicht van hun oeuvre ooit is in 2023 te bewonderen in Stedelijk Museum Amsterdam.

Ondeugend en Satirisch: General Idea
  • beeldende kunst
Landelijk
Kay Bannerimage 1920x108000000

Dankzij een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds, kan Kay Ihle zijn fascinatie voor de diepe zeeën van Schotland verkennen. Hij is gepassioneerd door de diepten van de oceaan en richt zich nu op een interessant PhD-onderzoek. Hierin kijkt hij naar hoe het licht in de zeeën verandert en hoe dit het leven van kleine zeediertjes, zoals zoöplankton, beïnvloedt.

Zeeleven bestuderen in Schotland
  • wetenschap
Landelijk