Liesje in Rijssen
Volledig scherm
Liesje in Rijssen © Vincent Croce

Twentse koe Liesje22 verovert Europa

VideoENSCHEDE - Liesje22, de koe in de voorjaarscampagne van het toeristisch platform Visit Twente, is in de race voor een prestigieuze Europese prijs. De Twentse koe is genomineerd voor twee Lovie Awards, de meest prestigieuze prijs voor digitaal werk in Europa.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
  2. Clausule in contract kost Enschede en Overijssel anderhalf miljoen euro voor Technology Base Twente
    PREMIUM

    Clausule in contract kost Enschede en Overijssel anderhalf miljoen euro voor Technology Base Twente

    Nieuwe bedrijven op Technology Base Twente moeten blijven meebetalen aan het beheer en onderhoud van de buitenruimte. Met de oprichting van een parkmanagementorganisatie en het hanteren van een marktconform tarief voor nieuwe vestigers, hebben de eigenaren gemeente Enschede en de provincie Overijssel afspraken formeel vastgelegd. In 2024 groeit het tekort op de grondexploitatie tot 19,9 miljoen euro.
    Enschede