U bent hier:

MOBI

MOBI is een Port Security platform van Port of Amsterdam, waar alle grote Nederlandse zeehavens inmiddels gebruik van maken.

In de MOBI-app werken alle gebruikers samen in één transparante omgeving en sturen elkaar hierin berichten. Hierdoor is de status van alle beveiligingsactiviteiten inzichtelijk en alle informatie actueel.

MOBI logo

In 2016 introduceerde Port of Amsterdam een nieuwe methodiek voor het certificeren van havenfaciliteiten: de Methodiek voor een Objectieve Beveiligingsinventarisatie (MOBI). Vanuit deze methodiek is in 2017 de MOBI applicatie ontwikkeld.

Inmiddels is MOBI-app uitgegroeid naar een Port Security platform waarin havenfaciliteiten en autoriteiten samenwerken op het gebied van:

  • Veiligheidsbeoordeling en certificering van de faciliteit
  • Wijzigingen op de faciliteit
  • Meldingen (incident, oefening, evaluatie) van de faciliteit
  • Compliance van de faciliteit en het toezicht daarop
  • Alertering van faciliteiten bij veiligheidsbedreigingen

Ook andere Nederlandse zeehavens zijn inmiddels aangesloten op de MOBI-app (Port of Harlingen, Port of Den Helder, Port of Moerdijk, Groningen Seaports, North Seaport en Port of Rotterdam). De MOBI-app wordt door de zeehavens gezamenlijk continue verbeterd en doorontwikkeld. Ook in de jaren 2022 - 2023 krijgt de applicatie weer nieuwe functionaliteiten die de samenwerking tussen de Port Security Officers van de zeehavens en de havenfaciliteiten bevorderen.

De MOBI-app is genomineerd voor een internationale award op het gebied van safety en security.

Naar de MOBI-app

Bekijk hoe de MOBI-app werkt