Schapenboet de boet in De Koog VVV Texel

Slapen tussen de lammetjes

Hoe kun je de dag beter beginnen, dan wakker te worden met uitzicht op de dartelende lammetjes in de wei? Op Texel zijn verschillende vakantiehuizen en boerencampings waar je dichtbij de lammetjes kunt overnachten. En je kunt zelfs slapen in echte Texelse schapenboeten!

Zoek je een uniek verblijf op Texel? Op onze website kun je kiezen uit meer dan 1.600 verschillende accommodaties op Texel!

Slapen bij een schapenboerderij

Op de boerderij beleef je een uniek verblijf. Neem een kijkje in het leven van de Texelse schapenboeren. Wie weet zie je lammetjes geboren worden!

Minicamping Vrij en Blij

De minicamping van Hoeve Vrij en Blij biedt een weids uitzicht op het landschap rond Den Hoorn. Op de boerderij worden schapen en lammetjes gehouden en wordt schapenkaas en lamsvlees gemaakt.

Bungalow het Lam

Dit knusse vrijstaande vakantiehuis biedt vrij uitzicht over de landerijen met lammetjes. Op 600 meter van je vakantiehuis begint het Skéép en Lantskappad en je kunt op bezoek bij de naastgelegen kaasboerderij waar schapen worden gemolken.

Vakantiehuis De Oorsprong

Op boerderij De Oorsprong staat dit vakantiehuis geschikt voor groepen. Vanuit het vakantiehuis heb je uitzicht op de kraamkamer waar jaarlijks 350 schapen lammeren.

Vakantiehuis Komt Goed

Dit vrijstaande vakantiehuis is rustig gelegen op het erf van boerderij De Oorsprong. In het vakantiehuis waan je je tussen de landerijen met schapen en lammetjes.

Boerderij Hoogvliet

Boerderijcamping Hoogvliet is gelegen tussen weilanden met koeien en schapen, aan de rand van De Nederlanden. Het is een prima uitvalsbasis om de ongerepte natuur van Texel te ontdekken. Ook is er een schuur met koeien, schapen en lammetjes.

Minicamping Weilust

Ieder jaar in maart worden op boerderij Weilust lammetjes geboren. De lammetjes lopen in de weilanden rondom de camping. Rond begin juni kun je op de boerderij zien hoe de schapen worden geschoren.

De Hoge Kamp

Camping De Hoge Kamp is rustig en landelijk gelegen tegenover een schapenboerderij. In dit gebied kun je wandelen en fietsen tussen typisch Texelse tuinwallen en schapenboeten.

Vakantiehuis Kikkertsparadise

Dit vakantiehuis is gelegen op een boerderij op de Hoge Berg. Het vakantiehuis biedt vrij uitzicht over het oude landschap van Texel en weides met lammetjes.

Boerderij De Duinen

Vlakbij de vuurtoren vind je kaasboerderij De Duinen, waar in het voorjaar lammetjes geboren worden en het hele jaar door koeien worden gehouden. Op het erf staan vakantiehuisjes en je kunt er ook kamperen.

Slapen in een schapenboet

De schapenboeten zijn typerend voor het Texelse landschap. De meeste boeten zijn nog in bedrijf, maar enkele zijn omgebouwd tot comfortabele accommodaties. Een unieke beleving!

Schapenboet de Boet

Aan het Waalenburgerdijkje ligt deze van oorsprong originele schapenboet. Hooi en stro hebben plaatsgemaakt voor een comfortabele inrichting. In het voorjaar lopen de lammetjes letterlijk in de voortuin.

Het Schapenboetje

Dit vakantiehuis is rustig gelegen in een gerenoveerde schapenboet, aan de rand van het gezellige centrum van Den Burg. Vanaf de boet ben je in een paar minuten bij de Hoge Berg, hét gebied waar je veel lammetjes kunt vinden.

Meer over accommodaties op Texel

Aanmelden

Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief