Uw gids voor duurzamere gastvrijheid

Bij Booking.com willen we het voor iedereen makkelijker maken om duurzamere reiskeuzes te maken. En dat kunnen we niet zonder de hulp van onze partners. Deze duurzaamheidsgids is de eerste stap op onze gezamenlijke reis om de reisbranche te veranderen. 

header_sustain_handbook.jpeg

Samen duurzamer reizen omarmen

Reizen zorgt voor mooie ervaringen. Door te reizen ontdekken we de wereld, doen we nieuwe ervaringen op en leren we nieuwe culturen kennen. Al reizend creëren we herinneringen. Door te reizen verenigen we ons met bekende gezichten, sluiten we nieuwe vriendschappen en leren we onszelf beter kennen.

Maar reizen kan ook andere gevolgen hebben. Denk aan vervuiling en vernietiging van natuurlijke leefgebieden tot overbevolking en een sterke belasting van de lokale infrastructuur. We weten dat professionals in de hospitalitybranche, reizigers en locals nu al de impact voelen.

Bij Booking.com willen we het voor reizigers makkelijker maken om duurzamere reizen te boeken. En dat kunnen we niet zonder de hulp van onze partners. 

De vraag naar accommodaties die hun negatieve impact proberen te verminderen, groeit jaar na jaar. Uit ons Sustainable Travel Report blijkt dat in 2023:

  • 76% van de reizigers wereldwijd de wens had om de komende 12 maanden duurzamer te reizen.
  • 65% van de reizigers wereldwijd zich beter zou voelen over een verblijf in een bepaalde accommodatie als ze wisten dat deze een duurzaamheidscertificering of -label had. 
  • 59% van de reizigers wereldwijd de volgende keer dat ze boeken hun verblijfsopties willen filteren op accommodaties met een duurzaamheidscertificering.

Maar er is meer nodig om duurzamer reizen gemakkelijker te maken, en door derden gecertificeerde accommodaties gemakkelijker te vinden. Ondanks goede bedoelingen weet 44% van de reizigers wereldwijd nog niet waar ze duurzamere opties kunnen vinden, en 51% vindt dat er niet genoeg opties beschikbaar zijn. 

Duurzamer te werk gaan is niet alleen een reactie op de voorkeuren van reizigers. Er is een sterke businesscase voor, die we in elke sectie van dit handboek uiteen zullen zetten. We willen met u samenwerken om u te helpen groeien en reiservaringen te creëren die de toekomst voor uw bestemming – en uw bedrijf – beter veiligstellen. 

Hoe u dit handboek kunt gebruiken

Zie dit handboek als uw gids voor het implementeren van duurzaamheidspraktijken bij uw accommodatie die zullen helpen om uw negatieve impact op het milieu en de samenleving om u heen te verminderen. Dit handboek is geschreven in samenwerking met duurzaamheidsexperts zoals de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) om mensen te informeren over de nieuwste duurzaamheidsgegevens en -wetenschap, en ook over praktische stappen die accommodaties zoals die van u kunnen nemen om meer positieve verandering teweeg te brengen voor hun bedrijven, hun lokale omgeving en de industrie als geheel.

Elke sectie van het handboek richt zich op een specifiek onderwerp, met concrete acties die u bij uw accommodatie kunt implementeren – ongeacht de grootte, het type of de locatie. We hebben ook bijbehorende extranetfaciliteiten geïntroduceerd die u kunt toevoegen aan uw accommodatielisting, om u te helpen uw inspanningen aan reizigers op ons platform te communiceren.

Bovendien kunnen de acties die in dit handboek worden beschreven u helpen bij het behalen van een certificering door derden, wat volgens ons de hoogste standaard is voor erkenning van de inspanningen van een accommodatie om duurzamer te werken.

Werk uw extranet-instellingen bij

Via ons platform kunt u uw inspanningen op het gebied van duurzaamheid aan reizigers communiceren. Update uw praktijken om de maatregelen die u in uw accommodatie heeft geïmplementeerd onder de aandacht te brengen. 

Update uw duurzaamheidspraktijken

Header_environment.jpeg

Inzicht in uw ecologische performance

Op de reis naar een duurzamere toekomst, zijn uw basiswaarden uw kompas. Pas als u uw performance heeft gemeten – bijvoorbeeld in CO2-uitstoot of waterverbruik – kunt u beginnen met het stellen van doelen en plannen hoe u deze kunt bereiken.

Laat me zien hoe

Gebruik van plastic verminderen

Het is nu gemakkelijker en belangrijker dan ooit om het gebruik van plastic bij uw accommodatie uit te bannen. Plastic heeft jaren nodig om af te breken en is schadelijk voor wilde dieren en het milieu. Deze gids laat u zien hoe u beide kunt beschermen, door uw gebruik van plastic te verminderen.

Hoe kan ik beginnen?

header_plastic.jpeg
header_water.jpeg

Waterverbruik verminderen

Zoet water wordt steeds schaarser. Daarom moeten we vandaag nog beginnen met het verminderen van ons waterverbruik - en daar is meer voor nodig dan gasten vragen om handdoeken opnieuw te gebruiken. De ecologische en financiële voordelen zijn de investering echter zeker waard.

Vertel me meer 

Certificeringen behalen

Met een certificering toont u de wereld dat u zich inzet voor duurzaamheid. Hiermee laat u uw toewijding zien, en het is een geloofwaardig keurmerk van uitmuntendheid, waar uw gasten op kunnen vertrouwen.

Ontdek meer

Meeting
Apple farm

Verminderen van voedselafval

Ongeveer een derde van het voor menselijke consumptie geproduceerde voedsel gaat verloren of wordt verspild. Aangezien voedsel een aanzienlijke kostenpost kan zijn, heeft het verminderen van afval een enorm besparingspotentieel en een positieve impact op uw ecologische voetafdruk.

Ontdek hoe

Energieverbruik verminderen en groene stroom gebruiken

Door de versnelde opwarming van de aarde, en de daaruit voortvloeiende negatieve impact op ecologie en economieën, hebben energiebronnen en efficiëntie de hoogste prioriteit als het gaat om duurzaamheid. Maar het verminderen van het energieverbruik en het overschakelen van uw resterende stroombehoefte naar duurzame bronnen komt niet alleen de aarde ten goede. Het kan ook uw operationele kosten verlagen.

Lees hier hoe u kunt beginnen

A couple riding bikes
Local community

Uw lokale gemeenschap betrekken in uw activiteiten

De sociale en economische context van uw bedrijf heeft een grote invloed op het succes van uw bedrijf. Daarom is het betrekken van belanghebbenden uit uw lokale gemeenschap in uw activiteiten een belangrijk onderdeel van elke duurzaamheidsstrategie, ongeacht het accommodatietype dat u beheert.

Hoe kan ik beginnen?

De balans vinden tussen duurzaamheid en veiligheid

Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer veiligheids- en hygiënemaatregelen en tegelijkertijd duurzamer te opereren, is creatief denken nodig. Lees de gids om te leren hoe u deze balans kunt vinden.

Lees hier hoe u kunt beginnen

health.jpg
elephants

Dierenwelzijn

De plekken waar we wonen en die we als toeristen bezoeken, worden in leven gehouden door de andere soorten die ze bewonen. Samenwerken om het welzijn van dieren te beschermen is niet alleen een ethische verantwoordelijkheid, maar ook een kwestie hoe we de levensduur kunnen garanderen van de omgevingen die we waarderen.

Lees hier hoe u kunt beginnen

Accommodatiepraktijken

Samen met onafhankelijke instanties zoals Travalyst, een wereldwijde non-profitorganisatie, hebben we toegankelijke praktijken geïdentificeerd en geverifieerd die zijn geselecteerd vanwege hun grote potentiële impact. U vindt ze in het extranet.

Booking.com heeft de criteria van de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) aangenomen om deze praktijken te onderbouwen. De criteria zijn georganiseerd rond vier hoofdthema's – effectieve duurzaamheidsplanning, het maximaliseren van sociale en economische voordelen voor de lokale gemeenschap, het versterken van cultureel erfgoed en het verminderen van negatieve effecten op het milieu – en dienen onder andere als basisrichtlijnen voor bedrijven van elke omvang om hun negatieve impact te verminderen. 

Naarmate onze duurzaamheidsinspanningen zich verder ontwikkelen, zullen we de GSTC-criteria blijven gebruiken om ontwikkelingen te sturen. Hoewel u momenteel niet verplicht bent om te voldoen aan elk van de criteria, ondersteunen en stimuleren wij de naleving door alle accommodaties van 100% van de Branchecriteria voor Hotels van de GSTC.

Als u alle 53 praktijken die op ons platform worden weergegeven al heeft geïmplementeerd, kunt u de Branchecriteria van de GSTC gebruiken als verdere begeleiding op uw duurzaamheidsreis.

Download de branchecriteria van de GSTC  

Ontdek meer hulpbronnen

Naast dit handboek blijven we investeren in educatief materiaal en hulpmiddelen, waaronder online cursussen die zijn ontwikkeld in samenwerking met UN Tourism. Deze reeks gratis cursussen is bedoeld om accommodatieverstrekkers in de hospitalitybranche advies te geven over belangrijke duurzaamheidsonderwerpen. 

Meld u aan voor de cursussen  

Duurzaamheid bij Booking.com

Bij Booking.com is het onze missie om het voor iedereen makkelijker te maken de wereld te beleven. Die missie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee om een wereld te bouwen en te behouden die het waard is om te ervaren. Deze reis zal tijd, samenwerking en gezamenlijke inspanningen vergen.

Het is onze rol om duurzamere reiskeuzes voor iedereen makkelijker te maken. Dit betekent dat we moeten samenwerken met onze partners en collega's om een breder aanbod aan ervaringen te bieden, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu en sociale aspecten. Samen maken we duurzaamheid onderdeel van elke reis.

Maar we weten dat we onze partners niet kunnen vragen om iets te doen wat we zelf niet hebben gedaan. Daarom kijken we ook naar onze eigen ecologische voetafdruk en werken we eraan deze te verkleinen. We blijven ook nieuwe manieren zoeken om onze activiteiten efficiënter uit te voeren.

Om ervoor te zorgen dat ons eigen huis op orde is, zijn we eraan toegewijd om onze bedrijfsvoering te verduurzamen en een cultuur van duurzaamheid op te bouwen, zoals uiteengezet in ons Klimaatactieplan:

  • Het verbeteren van de manier waarop we met afval omgaan– We werken eraan om onze processen rondom het scheiden van afval in kantoren over de hele wereld te verbeteren. We hebben dit proces verbeterd op onze Amsterdamse campus en onze campus in Manchester. Deze kantoren ondersteunen dagelijks respectievelijk meer dan 7.500 en 1.400 medewerkers.
  • Werken aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk van onze activiteiten – In 2022 hebben Booking.com en Booking Holdings de toezegging gedaan om tegen 2040 een netto-nuluitstoot te bereiken. Deze toezegging is vastgelegd in het Klimaatactieplan van het bedrijf, dat ambitieuze doelstellingen bevat die voor meerdere afdelingen zijn opgesteld, waaronder de manier waarop het bedrijf diensten aanschaft en zijn datacenters beheert. Dit alles heeft tot doel het bedrijf te helpen een reductie van 95% van de scope 1- en 2-emissies te bereiken tegen het einde van 2030, evenals een vermindering van 50% van de scope 3-emissies tegen 2030, en het uiteindelijke doel van netto-nuluitstoot tegen 2040.

U kunt meer lezen over onze inzet en doelen op het gebied van duurzaamheid in ons nieuwste Duurzaamheidsrapport.

Bezoek de Sustainability Hub