Ga je op vakantie?
Help de wetenschap een handje!

Bedankt voor uw interesse in het One Health Travel-onderzoek. Inschrijven is alleen mogelijk voor reizen met vertrekdatum in 2023.

Op vakantie en bijdragen aan wetenschap?

Iedereen wil gewoon lekker op vakantie, zonder zich zorgen te hoeven maken over vervelende zaken als ziek worden. Door de klimaatverandering verschuiven de grenzen waarbinnen muggen en teken een aantal nare ziektes kunnen overbrengen. Om hier meer grip op te krijgen – lees: beter weten waar deze zich bevinden en welke ziekten zij overbrengen – is meer data nodig. Daar kun jij de wetenschap bij helpen. En daarmee help je iedereen om je heen.

''Je ging toch al op vakantie, waarom dan niet 'n handje helpen''

Waar help je aan mee

Deze studie onderzoekt de kans die Nederlanders lopen om op vakantie een infectie op te lopen en mee terug naar huis te nemen. Het gaat om infecties met arbovirussen die door muggen en teken kunnen worden overgedragen. We onderzoeken waar die kansen op infectie het grootst zijn en bij welke (buiten)activiteiten.

Hoe kun je dat doen

Iedere Nederlander die 7 dagen of langer in Nederland, Europa of het Nederlands Caribisch gebied op vakantie gaat, kan heel simpel en eenvoudig bijdragen aan deze studie. En met jouw hulp kunnen we vaststellen hoe je meer of minder risico loopt en hoe we deze infecties beter bestrijden.

Wat als ik mezelf aanmeld?

Wanneer je jezelf aanmeldt voor de studie via de Quickscan hieronder, ontvang je een email met een link naar de One Health Travel studie app. Je download de app en volgt de vragen die vanzelf aan je gesteld worden.

Als je op vakantie gaat, geef je dagelijks antwoord op een paar vragen. Soms maak je een foto.

Bij thuiskomst van vakantie krijg je een pakketje thuisgestuurd waarmee je via een vingerprikje zelf bloed afneemt en opstuurt naar ons laboratorium. Dat is het.

Lees hier meer over wat er precies van je verwacht wordt als je meedoet.

Wie zijn verantwoordelijk voor dit onderzoek?

Het One Health Travel project is een samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC).

Lees hier meer over het One Health PACT consortium.

Vragen over het onderzoek?