28
juni
2021
|
10:40
Europe/Amsterdam

Pathé Play: gamen op het grote doek bij Pathé

Gamen op het grote doek met het beste beeld en geluid? Vanaf donderdag 1 juli kunnen gamers terecht bij Pathé voor een onvergetelijke ervaring: Pathé Play. Hiermee geeft de bioscoopketen hen de mogelijkheid om met maximaal zestien personen – op hun eigen console – hun favoriete games te spelen in een bioscoopzaal. Deze unieke ervaring kan geboekt worden bij Pathé Amsterdam Noord, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Arnhem, Pathé Delft en Pathé Buitenhof in Den Haag. De ticketverkoop start vandaag.

Pathé Play is vorig jaar in de zomer gestart bij Pathé Arnhem en was een groot succes. Inmiddels hebben tientallen gamers samen met vrienden of familie gespeeld in de bioscoop. Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: ‘’Wij weten dat mensen in het afgelopen jaar meer dan ooit tevoren behoefte hebben aan entertainment, maar tegelijkertijd ook aan interactie en sociaal contact. Met Pathé Play brengen wij deze behoeften samen in een unieke ervaring die zowel fantastisch is voor de speler als voor de toeschouwer.”

Hoe werkt Pathé Play?

Spelers worden dagelijks welkom geheten tussen 10:00 en 12:00 uur in de 6 bioscopen (Pathé Amsterdam Noord, Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Utrecht Leidsche Rijn, Pathé Arnhem, Pathé Delft en Pathé Buitenhof in Den Haag), waar zij voor een vaste prijs van 180 euro met maximaal zestien personen op kunnen gaan in hun favoriete games. Pathé Play is niet gebonden aan een specifieke console. Gamers hebben de vrijheid om twee uur lang met hun eigen console en opgeslagen game bibliotheek aan de slag te gaan. Uiteraard is er een sterke internetverbinding aanwezig in de zaal, zodat zij optimaal online kunnen gamen. Tickets kunnen vooraf worden gekocht via: www.pathe.nl/play.

De minimumleeftijd om gebruik te maken van Pathé Play is afhankelijk van de game die wordt gespeeld. Hierin is de PEGI-classificatie leidend. Kinderen tot en met 14 jaar dienen vergezeld te zijn van een volwassene. Uiteraard gelden bij Pathé Play de corona maatregelen. 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.