Ga direct naar inhoud


Gezond Wonen

Hoe gezond is de lucht in jouw huis? En bij je klanten? Doe de Gezond Wonen Check en praat mee.

Doe de check

Samen sterk voor een beter binnenklimaat

Wie gezonder wil leven, eet gezond, beweegt voldoende en haalt regelmatig een frisse neus. Maar wist je dat het klimaat in huis ook grote invloed heeft op de gezondheid? Fijnstof inademen kan bijvoorbeeld leiden tot luchtwegklachten. Terwijl 90% van de blootstelling aan fijnstof niet buiten, maar bínnen plaatsvindt.

Samen helpen we klanten hun woonwensen te realiseren. Als adviseur denk je mee, je ontzorgt en inspireert. Want een thuis is de plek waar je klant zich goed voelt. Maar óók een plek waar die gezond kan leven.

Daarom onderstreept Nationale-Nederlanden het belang van de luchtkwaliteit in huis. De eerste stap is het vergroten van bewustzijn, ontdekken wat er beter kan. Dat kan bijvoorbeeld via het platform Gezond Wonen op nn.nl.

Hoe gezond wonen je klanten? En jij?

Ook zonder grote aanpassingen kun je de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Om het bewustzijn daarover te vergroten, bieden wij de Gezond Wonen Check aan. In acht vragen ontdek je verschillende tips en feiten om het binnenklimaat te verbeteren. Vraag jij voortaan ook aan klanten: 'Hoe gezond woon jij?'

Doe de Gezond Wonen Check

Onze partners in Gezond Wonen

Met gespecialiseerde partners als TNO en Gezond Binnen leggen we uit wat een gezond binnenklimaat is. We delen kennis en geven voorbeelden wat klanten zoal kunnen doen om gezonder te wonen. Bij de aankoop van hun huis, tijdens een verbouwing, of simpelweg door hun raam vaker te openen.

Meer over Gezond Wonen en onze kennispartners

Adviseurs vinden binnenklimaat belangrijk

Duurzaamheid speelt in je advies een steeds grotere rol. Met Gezond Wonen geven we daar een extra dimensie aan. Zodat klanten op het juiste moment ook het binnenklimaat mee kunnen nemen in hun koop- of verbouwplannen.

Uit een onderzoek van Nationale-Nederlanden onder circa 200 hypotheekadviseurs blijkt dat 8 op de 10 het creëren van een gezond binnenklimaat in huis belangrijk vindt. Als het gaat om hun werkomgeving denkt de helft van de adviseurs (49%) dat het binnenklimaat op hun kantoor gezond is.

Bijna een kwart (23%) is op zoek naar informatie over welke maatregelen ze kunnen nemen om dit te verbeteren. En een ruime meerderheid (63%) wil klanten adviseren over een gezond binnenklimaat.

Duurzaam en gezond naar een topadvies

Met Gezond Wonen willen we samen met de adviseur klanten verder helpen. Zo bouwen we aan een duurzame, doorlopende klantrelatie. De komende periode gaan we graag in gesprek om de propositie voor Gezond Wonen verder uit te bouwen. Neem contact op met je accountmanager.

Winnaar Gouden Lotus Award 2022

Nationale-Nederlanden Bank heeft de Gouden Lotus Award 2022 in de categorie Innovatie Dienst consument-ondernemer heeft gewonnen. Het Gezond Wonen platform heeft in deze categorie de meeste stemmen ontvangen van financieel adviseurs in Nederland. Een stukje erkenning waar we trots op zijn.

Sitske Mauritsz (directeur Hypotheken en Consumptief Krediet) heeft de Gouden Lotus Award in ontvangst genomen. ‘Wij willen voor iedereen een thuis mogelijk maken waarin je gezond kunt leven. Daarom hebben we het Gezond Wonen platform ontwikkeld, waarmee we inzicht geven in het belang van een goede luchtkwaliteit in huis en concrete handvatten bieden. We zien dat het onderwerp enorm leeft.'

We bedanken alle adviseurs die op ons gestemd hebben!


Nederlander onbewust van luchtkwaliteit in huis

Moe, geen concentratie en problemen met ademen? Dat kan liggen aan een ongezond binnenklimaat. Een slechte luchtkwaliteit in huis kan negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Toch is dat nog niet zo bekend. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden. Waar er veel aandacht is voor de luchtkwaliteit buiten, is het bewustzijn over het binnenklimaat beperkt. 40% van de respondenten heeft zich zelfs nog nooit verdiept in het onderwerp. 

Lees hier het hele persbericht