Mind Uplifter desk

Move your mind, uplift the world.

We zijn er altijd van overtuigd geweest dat lichaamsbeweging goed is voor je geest. Nu kun je voor het eerst de impact van beweging op je eigen geest zien met de Mind Uplifter™.

Onze missie is om wereldwijd een miljoen mensen vooruit te helpen.​

Elke Mind Uplift wordt weergegeven op de World Uplift Map, waarop de totale impact van beweging wereldwijd wordt weergegeven. We zijn ons ervan bewust dat de pandemie een enorme impact heeft gehad op het mentale welzijn. De ASICS State of Mind-index visualiseert deze impact en laat je zien waarom we wel een oppepper kunnen gebruiken.

Verhalen van uplifted minds.

Dit zijn verhalen van atleten die geloven in de positieve kracht van beweging op de geest.

Met jouw steun kunnen we ontdekken hoe verschillende sporten de geest van alle sporters wereldwijd verlichten. 

Hoe werkt de Mind Uplifter tool?

De Mind Uplifter gebruikt een combinatie van gezichtsscantechnologie en gegevensverzameling via zelfrapportage om de invloed van sport op 10 emotionele en cognitieve maatstaven vast te leggen (waaronder zelfvertrouwen, positiviteit, kalmte en concentratie). Zo kan de Mind Uplifter laten zien hoe verschillende sporten invloed hebben op hoe je denkt en hoe jij je voelt.

Wat houden de scores in?

Door een meting te doen van je emoties en hersenfunctie VOOR en NA het sporten, laten de verschillende scores in de vorm van percentages zien hoe sport je geest op de 10 emotionele en cognitieve maatstaven heeft opgebeurd.

Hoe nauwkeurig is de Mind Uplifter?

De Mind Uplifter is het resultaat van diepgaand voorbereidend wetenschappelijk onderzoek door ASICS in samenwerking met Dr. Brendon Stubbs. Het doel: om de invloed van sport op de geest bij een selecte groep atleten te onderzoeken met behulp van EEG-metingen en gegevens uit zelfrapportage. De bevindingen uit dit vooronderzoek zijn op een robuuste en wetenschappelijk zorgvuldige manier toegepast om de uitrol van het onderzoek op wereldwijde schaal mogelijk te maken.

Wie heeft het ontwikkeld?

De Mind Uplifter is ontwikkeld door ASICS, in samenwerking met Dr. Stubbs en de creative technology-studio SolarFlare.

Wat is de World Uplift Map?

Individuele Mind Uplifts van over de hele wereld worden visueel omgezet in een dynamische en interactieve World Uplift Map. De kaart zal het positieve effect kwantificeren dat sport heeft op de collectieve stemming van steden, landen en de wereld als geheel. Deze zal vanaf 1 juli live zijn.

Worden mijn gegevens opgeslagen?

De Mind Uplifter slaat geen persoonlijke gegevens op. Resultaten worden anoniem ingediend. Vanaf 1 juli kunnen enthousiaste sporters ervoor kiezen zich te registreren om resultaten over meerdere gebruiken in een galerij op te slaan. Hiervoor hebben we een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres nodig. Op verzoek kan dit op elk moment verwijderd worden.

Welke liefdadigheidsinstelling steun je als je je foto met #UpliftingMinds deelt?

We zijn er trots op dat we Mind steunen (Registratiecode liefdadigheidsinstelling 219830). Het ingezamelde geld wordt gebruikt om

meer mensen te steunen om in beweging te komen voor positief mentaal welzijn.

Wat moet ik delen om te zorgen dat het telt?

We willen de positieve impact zien die sport en beweging hebben op je geest. Leg je Mind Uplift vast, deel hem en voeg #UpliftingMinds toe.