1.100.000 bomen erbij in Overijssel

Plant je mee?

1.039.208
Meld hier je geplante bomen!

Kom in actie!

Iedereen in Overijssel kan iets doen om die 1,1 miljoen extra bomen neer te zetten. Bekijk hieronder bij welke boomprojecten je kunt helpen en welke stukken grond worden aangeboden. Of meld je eigen boom, projectidee of grond aan. 


Kijk hier voor het laatste bomennieuws uit Overijssel!


Eerst digitaal inspiratie opdoen voor je vergroeningsproject? 
Probeer dan onze vergroeningstool Vergroen je Buurt uit!

Bomen zijn heel belangrijk

Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Het goede nieuws; we kunnen daar samen direct iets aan doen!  

1,1 miljoen bomen erbij in Overijssel, help je mee? 

Ik doe mee!

Jouw boom telt

Bomen zijn waardevol. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. En bovendien kampioen in multitasken. 1 boom zorgt in z'n eentje bijvoorbeeld voor een temperatuurdaling van 1 °C in de buurt van de boom, zet 0,025 ton CO2 per jaar om in zuurstof (50 kg) en slurpt jaarlijks 27.000 liter water op. Gebruik de schuifbalk rechts om ook te ontdekken wat bijvoorbeeld 3 bomen doen..of 5.., tot een maximum van 10 bomen.

Noot: Data is op basis van 1 solitaire boom per jaar 

Bron: Wageningen University & Research (WUR), Natuurmonumenten en Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK)

Alles over bomen

Hoe plant je een boom? Welke boomsoort is geschikt en hoe verzorg je deze? Lees en leer alles over bomen in de kennisbank. 

Laat je informeren

Bomenteller Overijssel

Kijk eens wat er allemaal al gebeurt! Klik voor een overzicht van de bomen die al geplant zijn. En vergeet niet jouw geplante bomen aan te melden.

Heel Overijssel #inhetbos

Wauw! Er worden al flink wat bomen geplant om zo van Overijssel een prachtig bos te maken.