<
>

Timber voor de tweede keer Johan Cruijff Talent van de Maand

Jurriën Timber is op basis van statistieken en de stemmen van voetballiefhebbers verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand November. De 20-jarige verdediger van Ajax won deze prijs al eerder in september dit jaar.

Mede door de goede prestaties van de jonge verdediger wisten de Amsterdammers deze gehele maand de nul te houden in de competitie. Het laatste tegendoelpunt voor de ploeg van Erik ten Hag dateert al van 3 oktober, in de zes eredivisieduels sindsdien hield Ajax telkens de nul. De laatste en enige keer dat dit voorkwam deze eeuw was in maart 2010: ook toen noteerden de Amsterdammers zes clean sheets op rij.

Timber won 31 keer het balbezit (31 balheroveringen) en zette vier succesvolle tackles in. Daarnaast had hij met 252 geslaagde passes de hoogste passnauwkeurigheid in de Eredivisie (90,7%) en het hoogste aantal carry's (88; aantal keren dat een speler minstens vijf meter aflegt met de bal aan de voet). Van alle verdedigers wist hij met zijn carry's ook de grootste afstand te overbruggen (923 meter).

De Nederlandse international ontving naast de maandprijs ook namens de VriendenLoterij twee cheques. Één cheque van € 2.500 voor zijn voormalig amateurclub, DVSU in Utrecht, waar hij samen met zijn broer Quinten Timber (FC Utrecht) in de jeugd actief was. En een cheque van € 5.000 om te doneren aan een project van de Johan Cruyff Foundation, waardoor er sportmaterialen aangeschaft kunnen worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.