Weerbericht Nederland

Zomerse Moederdag

12 mei 2024, 18:00

Vanavond kan een enkele bui vallen. Morgen komt het op meerdere plaatsen tot buien. Daarna blijft dagelijks kans op buien. De eerste dagen van de nieuwe week verlopen nog warm, maar vanaf woensdag komt de temperatuur lager uit.

Vanavond: toenemende kans op buien

In het zuiden neemt de bewolking toe en er valt een enkele bui. Elders verloopt de avond vrij zonnig en aangenaam. Aan het begin van de avond is het op verschillende plaatsen nog zomers warm en is het heerlijk barbecueweer.

Komende nacht: zacht

Op een enkele bui na is het droog met een afwisseling van (hoge) wolkenvelden en opklaringen. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind komt de minimumtemperatuur rond 14 graden uit.

Morgenochtend: vrij zonnig

Flinke zonnige perioden en wolken wisselen elkaar af en in het zuiden komen enkele buien voor. Elders blijft het droog.

Morgenmiddag: enkele buien en zon

Zonnige perioden worden afgewisseld door stapelwolken en enkele buien. Lokaal kan een bui stevig uitpakken met kans op hagel, onweer en windstoten. Op grote schaal wordt het nog 21 tot 25 graden, tijdens buien is het een stuk minder warm. Heb jij buitenplannen? Houd onze regenradar dan goed in de gaten. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Aan de kust komt een verfrissend briesje van zee te staan.

Morgenavond: later droog

Het aantal buien neemt in de loop van de avond af. Later op de avond en tijdens de nacht naar dinsdag komt het tot brede opklaringen. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 12 en 15 graden. Het waait nauwelijks.

Dinsdag: buien na zonnige start

’s Ochtends is het bijna overal zonnig, alleen in het zuiden en zuidwesten is wat bewolking aanwezig. In de loop van de dag wordt de bewolking in het zuidwesten dikker en komt het tot buien. Waarschijnlijk blijven de buien beperkt tot de zuidwestelijke helft van het land en blijft het in het noordoosten droog en zonnig. In het zuidwesten wordt het 19 graden terwijl het elders, in de gebieden waar het droog en zonnig blijft, nog zomers warm kan worden. De zuidenwind is zwak tot matig.

Daarna: lagere maxima en wisselvallig

Vanaf woensdag blijft dagelijks kans op buien, maar er zijn zeker ook lange droge perioden waarin de zon schijnt. Mogelijk kan het tijdens buien onweren. De temperatuur gaat omlaag naar waarden die later in de week rond het langjarig gemiddelde uit lijken te komen. Overdag komt het kwik rond 19 graden uit en tijdens de nachten is het ongeveer 10 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven