Laten we samen meer

teruggeven aan onze bossen

HP wil in 2030 Forest Positive zijn (dus dat we meer teruggeven dan dat er geprint wordt). Dit doen we door ons in te zetten voor het behoud van onze bossen.

Laten we meer omzien naar onze bossen en bomen

Hoewel bossen een enorm belangrijk rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering, wordt maar liefst bijna de helft van alle bossen in de wereld bedreigd . Wij gaan verder dan het planten van bomen: we gaan partnerships aan met erkende milieuorganisaties, en ontwikkelen producten en diensten die zo min mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu hebben. Daarnaast delen we tools om op een meer verantwoorde manier te printen.

Productinnovatie

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons ontwerpproces. We ontwikkelen oplossingen die leiden tot minder afval en zorgen dat er meer papier gerecycled kan worden.

Meer info

Forest-partnerships

We werken met erkende non-profitorganisaties. Daarbij hanteren we een wetenschappelijke aanpak van bosbehoud.

Meer info

Forest Positive printen

We helpen je met tools voor het verminderen van de hoeveelheid afval, recycling of het selecteren van producten.

Meer info

Met behulp van het WNF berekenen we de papieren voetafdruk voor miljoenen HP printers. Daarbij willen we ervoor zorgen dat we in 2030 minimaal in gelijke mate aan het bos teruggeven1

Met HP+ zet je het bos voorop

Kies een HP+ printer om nog een stap verder te gaan. Voor iedere pagina die je vandaag print met HP+ zal HP in gelijke mate bossen beschermen of herstellen.2

Meer info

Klaar om samen met ons actie te ondernemen?

Maak kennis met innovatieve HP producten en oplossingen die in gelijke mate teruggeven aan de bossen

HP+ printers
 

Bij HP+ planten we bomen of beschermen we bossen voor elke pagina die je print2. Ongeacht het papiermerk dat wordt gebruikt voor het printen van HP+ producten,  investeert HP in het behoud van onze bossen door samen te werken met milieuorganisaties.

Meer info

HP papier
 

Al het HP merkpapier is afkomstig uit verantwoorde bronnen (bij voorkeur FSC©-gecertificeerd3) en wordt duurzaam beheerd of is afkomstig uit gerecyclede bronnen.

Meer info

HP Instant Ink
 

Nooit meer zonder inkt4

Meer info

Klimaatneutrale MPS
 

Het eerste uitgebreide klimaatneutraal gecertificeerde Managed Print Services-aanbod6. HP helpt het printgedrag verbeteren om de CO2-uitstoot in netwerken te verminderen, waarna hoogwaardige compensatie voor programma's inclusief bosherstel wordt toegepast.

Meer info

HP EcoFFICIENT®187
 

Lage impact, high-performance. Minder gewicht t.o.v. standaard papier van 75 g/m² voor meer efficiëntie als het gaat om printen, verzending, opslag en verwijdering.

Meer info

Verpakking voor HP producten

Sinds 2020 wordt er bij papieren HP verpakkingen voor printers en supplies voor thuis- en kantoorgebruik, pc's en beeldschermen gebruikgemaakt van gerecyclede en gecertificeerde bronnen.8

Meer info

Jouw gids voor milieuvriendelijk printen

Hieronder staan enkele tips voor het printen thuis of op kantoor.

Gebruik verantwoord verkregen papier

Let op erkende bosbeheercertificeringen zoals hetForest Stewardship Council®-label (FSC®) of het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Hiervoor gelden strikte normen, bijvoorbeeld waarbij het papier moet kunnen worden getraceerd tot het bos waar het vandaan komt.

Dubbelzijdig printen

Print waar mogelijk dubbelzijdig door je printers standaard in te stellen op dubbelzijdig printen.

Koop alleen printers met een ‘pull-printing’-optie

Pull-printen voor kantoorprinters zorgt ervoor dat een printopdracht alleen kan worden geïnitieerd wanneer de gebruiker aanwezig is, waardoor het aantal 'vergeten' printopdrachten aanzienlijk afneemt.

Digitaliseren van papieren documenten

Gebruik de gratis HP Smart-app voor het digitaliseren van papieren documenten en andere content. (Apple, Google Play)

Verspil geen papier aan mislukte afdrukken.

 Dankzij de uitstekende printkwaliteit van originele HP tonercartridges genereer je minder afval dan wanneer je niet-HP tonercartridges gebruikt.9

Kies voor gecertificeerd klimaatneutraal printen

HP biedt de eerste uitgebreide klimaatneutrale Managed Print Service, die organisaties helpt hun duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken door het verlagen van de CO2-voetafdruk.6

Het gaat ons allemaal aan

HP werkt samen met wetenschappers en deskundigen van internationale non-profitorganisaties om de bossen over de hele wereld te helpen beschermen en herstellen.

Arbor Day
Foundation

HP werkt samen met de Arbor Day Foundation om de effecten van de klimaatverandering in de wereld tegen te gaan door middel van bosherstelprojecten.

Conservation International

CI en HP investeren in de bescherming en het herstel van bossen om te zorgen voor een gezond en productief milieu voor mens, natuur en biodiversiteit.

Wereld Natuur
Fonds®

Het WNF en HP investeren in 405.000 ha bos, een gebied dat 5 keer zo groot is als New York City, met als doel positieve effecten tot stand te brengen voor de natuur, het klimaat en de plaatselijke bevolking.

Forest Positive in actie

Wij willen Forest Positive worden door meer te doen dan alleen bomen aan te planten en gebruik te maken van duurzame vezels. Bij onze projecten staan het herstel, de bescherming en het verantwoordelijke beheer van bossen over de hele wereld centraal.

Beschermen

Ons doel is om bestaande bossen te beschermen, de biodiversiteit te ondersteunen en ecosysteemdiensten te behouden. We doen dit door te investeren in bosbehoud en een duurzamere productportfolio op te bouwen.

Beheer

Bij onze aanpak werken we samen met non-profitorganisaties om negatieve effecten voor bossen te beperken. We doen dit door te zorgen voor een goede balans tussen het welzijn van bossen en menselijke activiteit. Hierbij wordt rekening gehouden met lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van de bossen.

Herstel

HP wil zorgen voor het herstel van de gezondheid, productiviteit en biodiversiteit van boslandschap over de hele wereld. Daarom investeert het bedrijf in het herstel van waterlopen, verbetering van de bodem, verbinding van habitats en de aanplant van bomen.

Hoe we helpen

Samen met onze partners werken we aan projecten in Brazilië, China en andere landen. In 2021 dekten deze projecten 23% van onze totale papieren vezelvoetafdruk als gevolg van onze producten en printservices. In 2030 moeten de projecten onze totale voetafdruk omvatten.

Meer
weten?

Lees hier meer over de inzet van HP en zijn inzet voor duurzame impact.

Meer info

Disclaimers
  1. HP Sustainable Impact Report 2021 p7 http://www.hp.com/sustainableimpact
  2. HP, het WNF en de Arbor Day Foundation werken samen aan het beheer, het herstel en de bescherming van bossen in diverse landen over de hele wereld. Met HP+ wordt elke afdruk, ongeacht het merk papier, gecompenseerd via het Forest Positive Framework van HP om de risico's van ontbossing tegen te gaan. HP merkpapier wordt alleen gewonnen uit gecertificeerde duurzaam beheerde bossen of gerecycled materiaal.  Voor andere papiermerken investeert HP in projecten voor het herstel van bossen, de bescherming of het beheer van bossen in belangrijke regio's ter compensatie van papier dat door HP+ klanten wordt gebruikt en dat mogelijk niet op verantwoorde wijze is verkregen. Kijk voor meer informatie op www.hp.com/forestfirst
  3. HP biedt bij voorkeur Forest Steward Council® (FSC®)-gecertificeerd papier aan dat afkomstig is van FSC®‑gecertificeerde bossen en andere bronnen waarvan de herkomst bekend is.  Kijk voor de HP handelsmerklicentiecode FSC®-C017543 op fsc.org. Sylvamo Corporation handelsmerklicentiecodes FSC®-C168336 (Noord-Amerika), FSC®-C101994 (Latijns-Amerika), FSC®-C101994, FSC®-C084255 en FSC®-CO22974 (Europa en Azië). Niet alle FSC®-gecertificeerde producten zijn in alle regio’s beschikbaar; kijk of het logo op de verpakking staat.
  4. Gebaseerd op verbruik in het plan, internetverbinding met een geschikte HP printer, geldige betaalmethode, e-mailadres en bezorgdiensten in je regio. HP houdt alleen de pagina's bij die worden geprint met een printer waarop Instant Ink is ingeschakeld en die geabonneerd is op de Paper Add-On Service. Het papier dat we je sturen mag alleen voor printen worden gebruikt. Als je dit papier gebruikt voor andere doeleinden dan om te printen op de printer waarop je een abonnement hebt, bestaat de kans dat het papier opraakt zonder dat HP dat weet. 
  5. HP biedt bij voorkeur Forest Steward Council® (FSC®)-gecertificeerd papier aan dat afkomstig is van FSC®‑gecertificeerde bossen en andere bronnen waarvan de herkomst bekend is. Kijk voor de HP handelsmerklicentiecode FSC®-C017543 op fsc.org. Sylvamo Corporation handelsmerklicentiecode FSC®-C168336 (Noord-Amerika). Niet alle FSC®-gecertificeerde producten zijn in alle regio’s beschikbaar; kijk of het logo op de verpakking staat.
  6. Natural Capital Partners, The CarbonNeutral Protocol, uitgave 2022, https://www.carbonneutral.com/the-carbonneutral-protocol
  7. EcoFFICIENT is een geregistreerd handelsmerk van Sylvamo Corporation.
  8. Al het HP merkpapier is afkomstig van gecertificeerde bronnen; papieren verpakkingen voor pc’s, beeldschermen, printers en supplies voor thuis- en kantoorgebruik worden door leveranciers gerapporteerd als gerecycled of gecertificeerd met een minimum van 97% per volume zoals geverifieerd door HP. Verpakking is de doos waarin het product wordt geleverd en alle papieren materialen in de doos. Dit is exclusief verpakkingen voor commerciële, industriële en 3D-producten, scanners, pc-accessoires en reserveonderdelen.
  9. Een kwaliteits- en betrouwbaarheidsonderzoek van 1 januari 2022, uitgevoerd door SpencerLab in opdracht van HP, waarbij originele HP LaserJet-tonercartridges werden vergeleken met 10 merken tonercartridges van andere leveranciers dan HP voor de HP LaserJet Pro M402dne (26A/X) en Pro P1102w (85A), verkocht in de Verenigde Staten en Canada. Zie http://www.spencerlab.com/reports/HPReliability-NA-nonHP-2022.pdf.