Weerbericht Nederland

26 april 2024, 00:00

Op veel plaatsen is het bewolkt en droog. 's Middags neemt vanuit het zuiden de kans op buien toe. Lokaal kan een bui stevig zijn met kans op hagel, onweer en windvlagen. Het wordt 14 tot 17 graden. Zondag is ruimte voor de zon, maar staat er ook veel wind. De temperatuur gaat omhoog. Dinsdag en woensdag wordt het ruim 20 graden. De kans op regen- en onweersbuien stijgt dan wel.

Vannacht: vanuit het zuiden enkele buien

Op steeds meer plaatsen raakt het bewolkt en later vannacht krijgt het zuiden en zuidwesten met een aantal buien te maken. De minima liggen tussen +2 graden in het noorden en 5 graden in het midden en oosten. In het zuiden wordt het niet kouder dan 7 graden. Er staat weinig wind, pal aan de noordwestkust en aan het IJsselmeer is de oostenwind matig.

Vanochtend: enkele buien

Op de meeste plaatsen heeft de bewolking de overhand en in het zuidwesten en westen trekken buien over. Elders is het vaak droog met af en toe ruimte voor de zon. Later in de ochtend trekken deze buien weg en wordt het een tijdje droog.

Vanmiddag: buien en soms zon

Het weerbeeld verloopt wisselend. Er zijn droge perioden met soms zon, maar vanuit het zuiden stijgt de kans op buien. In de loop van de middag komt het verspreid over het land tot buien. Lokaal kan een bui stevig zijn met kans op hagel, onweer en windvlagen. De temperatuur ligt bij een zwakke tot matige zuidenwind op 14 graden in de Kop van Noord-Holland tot 16 graden in de rest van het land. In het oosten wordt het met maximaal 17 of 18 graden het warmst.

Hiermee is het een stuk zachter dan voorgaande dagen, waardoor het vooral tijdens zonnige perioden aangenaam kan aanvoelen. Desondanks zijn deze maxima gebruikelijk voor eind april en komt een jas goed van pas.

Vanavond: enkele buien

Het is bewolkt en op meerdere plaatsen zijn buien mogelijk. De grootste kansen hierop zijn weggelegd voor de kustprovincies. Er zijn ook droge perioden. In het begin van de avond is het 12 tot 14 graden en later is de temperatuur gedaald naar een graad of 10. De wind is zwak uit het zuidoosten.

Zondag: zonnige perioden en enkele buien, stevige wind

De dag gaat met veel bewolking van start en lokaal valt een lichte bui. In de middag worden wolkenvelden en stapelwolken afgewisseld door zonnige perioden. De zuidenwind speelt een grote rol, want die is vaak vrij krachtig boven land en soms krachtig vlak aan zee, 5 of 6 Bft. Bovendien is kans op windstoten tot 70 km/uur. Door de stevige zuidenwind wordt zachte lucht aangevoerd. ’s Middags is het op grote schaal 18 graden.

Maandag: vrij veel zon

In het binnenland is er een mix van zon en wolken, lokaal valt een spatje regen. De meeste zonuren zijn waarschijnlijk weggelegd voor de kustprovincies. Het wordt 16 tot 18 graden bij een matige zuidenwind.

Daarna: warmer, toenemende kans op onweersbuien

De wind draait naar het noordoosten tot oosten. De temperatuur loopt op naar middagwaarden rond 20 graden op dinsdag en ruim 20 graden op woensdag. Daarbij is ruimte voor zonnige perioden, maar de kans op (stevige) regen- en onweersbuien neemt dan wel toe. Tijdens de nachten is het 8 tot 11 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven