Weerbericht Nederland

Eerst enkele buien

04 mei 2024, 00:00

Vannacht zijn er verspreid over het land buien. Morgenochtend zijn de meeste buien voor het noorden van het land. Later wordt het overal droog met wat zon bij een graad of 16. Na het weekend nemen de neerslagkansen geleidelijk af en krijgen we mogelijk te maken met aangenaam voorjaarsweer.

Vannacht: enkele buien

In de nacht naar zondag is het gebied met buiige regen opgeschoven naar de noordelijke helft. Hier verloopt de nacht nat, terwijl het in de rest van het land dan juist een stuk droger is. In het midden en zuiden komen enkele opklaringen voor en koelt het af naar 6 tot 8 graden. In het noorden, onder een dikke laag bewolking, wordt het niet veel kouder dan een graad of 10.

Bevrijdingsdag: prima festivalweer voor een groot deel van het land!

Zondag vieren we de vrijheid en op de meeste plekken ziet het er een stuk gunstiger uit dan het weerbeeld tijdens dodenherdenking. In het zuiden en midden blijft het een groot gedeelte van de dag droog met veel ruimte voor de zon. In het noorden zijn vooral in de ochtend nog flink wat buien mogelijk, maar in de middag krijgt de zon het ook hier uiteindelijk voor het zeggen. De meeste festivals beginnen pas na het middaguur en dan is het op de meeste plaatsen in ons land dus droog en vrij zonnig. Alleen de feestvierders in het noorden doen er nog goed aan om voor de zekerheid een poncho mee te nemen. Later in de avond neemt de bewolking in het zuiden toe en is in het uiterste zuiden een enkele lokale bui mogelijk. Overdag wordt het 14 graden in het noorden tot lokaal 18 graden in Limburg. De wind is veelal matig en komt uit westelijke richtingen.

Maandag: zuiden wat buien

De nieuwe week begint droog en vrij zonnig. In de loop van de dag komt meer bewolking voor en vooral in het zuiden zijn buien mogelijk. Elders in het land blijft het droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur valt met 15 graden in de kop van Noord-Holland tot ruim 19 graden in het zuidoosten weer wat hoger uit.

Dinsdag: meest droog

Op dinsdag kunnen we genieten van aangenaam voorjaarsweer! Lokaal kan nog een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De zon schijnt regelmatig en met maxima van 14 tot 18 graden is het prima buitenweer!

Daarna: overwegend droog lenteweer op komst

De dagen daarna lijken er een paar droge en zonnige dagen in het verschiet te zitten. Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat we het de rest van de week gewoon droog houden! De zon schijnt daarbij regelmatig en de temperaturen lopen weer iets op. De maxima liggen veelal tussen 15 en 20 graden. Dat zijn vrij gebruikelijke waarde voor de tijd van het jaar.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven