Milde Indonesische krupuk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5)
Laden...

Met cassave uit Java. Krokant en luchtig.

Milde Indonesische krupuk

De wortels van deze kroepoek liggen ten noorden van Centraal Java, waar de cassave wordt verbouwd. Daarom draagt onze snack met trots zijn originele naam vanuit het Bahasa. Officieel schrijf je ‘kerupuk’ maar op straat spreekt men van ‘krupuk’. In Surabaya maken we kleine schijfjes deeg van het zongedroogde cassavemeel. In Nederland worden ze gebakken in zonnebloemolie en gekruid. Anders dan de cassave doet vermoeden, smaakt en kraakt deze vegan krupuk net als echte brosse garnalenkroepoek.

Milde Indonesische krupuk

Oorsprong

De cassavewortels voor deze Krupuk worden verbouwd in het Patidistrict – hét cassavegebied in Noord-Java, vlakbij Semarang. In een maalderij worden de wortels vervolgens vermalen en gedroogd tot meel. Dit meel is de basis voor de schijfjes Krupuk.

Originals

Dankzij de nieuwe samenwerking met Fairtrade Original verkopen de cassaveboeren, waaronder Abdul Rohnan, hun cassavewortels voor een eerlijke prijs. Dit betekent hogere inkomsten en meer zekerheid voor de toekomst.

In jouw keuken

Serveer deze milde Krupuk bij al jouw Aziatische maaltijden of geniet ervan als smaakvol tussendoortje!

Waar te koop?

Wat zit er in?

Ingrediënten

Tapiocameel (59,7%), zonnebloemolie, rijstebloem, suiker, zout (1,9%), specerijen (1,3%) (knoflook (0,6%), zwarte peper (0,3%), paprikapoeder, gember, kruidnagel, chilipeper), uipoeder, tomatenpoeder, peterselie (0,1%), aardappelvezel, raapzaadolie.
Cassave: Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten, totaal 59%. www.info.fairtrade.net/sourcing

Inhoud

60 g

Voedingswaarden onbereid per 100g

  • Energie (kJ): 2008 kJ
  • Energie (kcal): 480 kcal
  • Vetten: 24 g
  • Verzadigde vetzuren: 2,8 g
  • Koolhydraten: 64 g
  • Suikers: 5,5 g
  • Eiwitten: 1 g
  • Zout: 1,9 g
Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.