Industry Wire

Geplaatst door Sastrify,

Sastrify kondigt uitbreiding naar Nederland aan na het ophalen van $15 miljoen in serie A ronde

Amsterdam, 12 mei 2022Sastrify, Europa’s toonaangevende SaaS-inkoopplatform dat zich toelegt op het assisteren van bedrijven gedurende de gehele SaaS-inkoopcyclus, kondigt vandaag haar uitbreiding naar Nederland aan. Het platform helpt financiële, inkoop- en IT-teams bij het optimaliseren van het beheer en de kosten van hun SaaS-landschap, waardoor ze zowel tijd als geld besparen bij het sluiten en beheren van contracten. Daarbij garanderen ze op een transparante manier besparingen tot 30% op SaaS-uitgaven met een gemiddelde ROI van 2-4. Naast de recente uitbreiding naar Nederland, is Sastrify wereldwijd actief met klanten uit Europa, de VS en Azië. Het bedrijf heeft toonaangevende spelers zoals Gorillas, Pleo en Blinkist als klanten en blijft een omzetgroei van meer dan 30% op maandbasis zien.

Efficiënt leveranciersbeheer wordt een topprioriteit voor moderne bedrijven, die een aanzienlijk deel van hun budget en tijd besteden aan SaaS-tools. Maximilian Messing, CTO en medeoprichter van Sastrify legt uit: “Afgezien van het geld, verspillen technische, financiële en inkoopteams simpelweg talloze uren aan het beheer van hun softwarecontracten. Als CTO zou ik veel liever een geweldig product bouwen in plaats van tijd besteden aan het vinden van de voordeligste producten of het onderhandelen met leveranciers. Sastrify maakt SaaS-aankopen net zo eenvoudig als iets kopen via Amazon.”

Via een reeks samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 50 SaaS-providers, waaronder Google Workspace, Asana en Adobe Creative Cloud, biedt Sastrify klanten een plek voor het zoeken naar nieuwe software. Vervolgens kunnen ze een gestructureerd inkoopproces volgen om in een oogwenk te krijgen wat ze nodig hebben en dat allemaal tegen de beste prijzen op de markt. Daarnaast signaleert het platform ongunstige contracten, optimaliseert het bestaande oplossingen en handelt het eventuele verlengingen af. Onlangs is Sastrify ook een samenwerking aangegaan met Capchase om flexibele betaling en financiering voor klanten mogelijk te maken en daarmee de klantervaring te verbeteren.

De uitbreiding van Sastrify naar Nederland volgt kort nadat ze $15 miljoen hebben opgehaald in hun Series A-financieringsronde, geleid door FirstMark Capital. Bestaande investeerders zijn HV Capital, Gokul Rajaram van DoorDash, Jeff Titterton van Zendesk, de oprichters van Billie en de oprichters van sennder. “Bedrijven verspillen miljarden dollars en veel tijd aan het ontdekken, beheren en aanschaffen van hun technologie. Sastrify pakt dit probleem aan door inkoopteams de macht terug te geven door middel van data en automatisering”, aldus Adam Nelson, Managing Director van FirstMark. “Uiteindelijk zien we de opkomst van een moderne manier van het aankopen van software, door netwerk mogelijk gemaakt en met Sastrify als kern.”

De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt om tegemoet te komen aan de groeiende internationale belangstelling en het groeiende gebruik van het platform. Sven Lackinger, CEO en Co-Founder van Sastrify: “Hoe meer we met potentiële klanten praten, hoe meer we beseffen hoe groot de behoefte aan SaaS-inkoop in de 21e eeuw is geworden. We hebben een snelle groei doorgemaakt omdat we kunnen wijzen op aanzienlijke besparingen die elk van onze klanten via onze diensten hebben gerealiseerd.

Over Sastrify

Sastrify is Europa’s leidende SaaS inkoop platform. Het bedrijf hanteert de gehele SaaS life cycle, van ontdekking tot contractvernieuwing. Sastrifry staat progressieve tech, finance en inkoop teams bij in het afsluiten en vernieuwen van SaaS contracten, allemaal in hun geconsolideerde platform. Sastrify stelt bedrijven in staat zich te focussen op hun kernactiviteiten, terwijl ze tijd en geld besparen. Dit doen ze door best practices in het inkopen van SaaS oplossingen toe te passen met een toegewijd inkoopteam dat beschikt over een grote database van benchmarks. Sastrify biedt een transparante garantie op besparingen and belooft dat klanten meer geld besparen dan dat de services van Sastrify kosten.

Sastrify heeft zich in 2021 gepositioneerd als marktleider als geautomatiseerd SaaS inkoop platform in Europa. In het eerste jaar onboardde het bedrijf meer dan 100 vooraanstaande bedrijven, waaronder Gorillas, Pleo, sennder, Runtastic en McMakler. Naast de recente uitbreiding naar de Benelux is Sastrify wereldwijd actief met klanten uit Europa, de VS en Azië.

Om snel besparingen te realiseren werkt Sastrify actief samen met veel SaaS verkopers zoals Google Workspace, Asana en Adobe Creative Cloud. Daarnaast integreert zij met prominente accounting en uitgavenbeheer software. Sastrify ging onlangs een samenwerking aan met Capchase om flexibele betaling en financiering voor klanten aan te bieden om zo de klantbeleving te verbeteren door middel van betere betaalopties.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht