3 mei 2024 19.00 — 22.00 uur

Museumavond

Op vrijdag 3 mei is het weer Museumavond! Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch gooien gratis de deuren open van 19.00 tot 22.00. Iedereen is welkom voor een avond vol muziek, performances, workshops, rondleidingen, dj’s en meer. Laat je haar stylen en maak een foto in de photobooth, leer dansen als een gabber en laat je beste moves zien in de Silent Disco met de dj’s van collectief STOOM.

Dansen en design
In Design Museum Den Bosch staat de avond in het teken van de tentoonstelling Dance – design van een cultuur. Op de begane grond kan je dansen op de muziek van jonge Bossche dj’s tijdens de Silent Disco van dj-collectief STOOM. Het team van Kinki Kappers staat klaar om je om te toveren in één van de vele subculturen die je in de elektronische dansmuziek terugvindt. Daarna ga je natuurlijk op de foto in de photobooth. In de tentoonstellingszaal staat een dansleraar om je in slechts 15 minuten de lekkerste moves van het dansen als een gabber aan te leren. Ons team van rondleiders neemt je tijdens de Museumavond op avontuur in de tentoonstellingen. Vertel hun waar je in geïnteresseerd bent, en ze maken ter plekke een korte rondleiding van 20 minuten op maat, speciaal voor jou. Op zoek naar een rustiger momentje? In de tentoonstelling Mannen, vrouwen en hun apparaten kan je aanschuiven bij een workshop waarin je zelf afbeeldingen maakt met kunstmatige intelligentie, zoals je die ook in de tentoonstelling ziet.

Praktische informatie
De Museumavond, en alle activiteiten tijdens de avond, zijn gratis toegankelijk. Je hoeft niets van tevoren te reserveren. Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch openen de deuren om 19.00, en de avond duurt tot 22.00. Daarna is er nog een afterparty in de Toonzaal van Willem II. Alle leeftijden zijn welkom.