De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Gelegen op de Brainport Human Campus

ROVC TechCenter in Helmond

ROVC leidt je op vanuit en voor praktijksituaties. De lesstof wordt door middel van herkenbare praktijkvoorbeelden verduidelijkt en vervolgens in practicumopstellingen geoefend. Speciaal daarvoor heeft ROVC een uniek practicum in Helmond. De compleetheid van het practicum zorgt ervoor dat er eenvoudig geschakeld kan worden tussen de diverse vakgebieden.

 


Realistisch en merkonafhankelijk practicum

Materialen van verschillende leveranciers dragen bij aan realistische en merkonafhankelijke practicumsituaties. ROVC werkt nauw samen met partijen uit de industrie: leveranciers, participanten en brancheverenigingen. Er wordt kennis uitgewisseld, vaardigheden, visies, ideeën en - niet te vergeten – practicummaterialen! Dat zorgt ervoor dat ROVC altijd kan beschikken over:

  • Installaties conform de laatste technologische ontwikkelingen
  • Materialen van verschillende leveranciers voor realistische, merkonafhankelijke practicumsituaties
  • Mobiele practicuminstallaties die door het hele land worden ingezet

Wanneer je een cursus of training volgt bij ROVC mag je fouten maken. Je leert op een veilige manier de juiste vaardigheden die je morgen op je werk kunt toepassen.

Soorten installaties en opstellingen

De installaties in Helmond zijn ingedeeld van basis naar eenvoudig tot complex. Met basisopstellingen zoals mobiele koffers en panelen kan er op diverse locaties les worden gegeven, waardoor je al snel met practicum kunt oefenen. Met eenvoudige opstellingen wordt er geoefend aan installaties om vaardigheden als storingzoeken en om bijvoorbeeld de werking van technieken goed te leren begrijpen. De laatste groep zijn de complexe installaties die ook daadwerkelijk in de industrie worden gebruikt en een directe afspiegeling zijn van wat er in het werkveld wordt gebruikt. Afhankelijk van je functie krijg je met 1 of meer van deze soorten practicums te maken.

In het TechCenter in Helmond kun je alle cursussen en trainingen volgen en van de meeste ook het practicum. Voor sommige “complexe” installaties is het mogelijk dat je een keer in Ede uitgenodigd wordt. In het TechCenter in Ede staat namelijk het grootste en meest uitgebreide practicum van Nederland.

Voor onderstaande vakgebieden kun je voor het practicum al naar Helmond. In de loop van het jaar zijn er meer practicums in Helmond te volgen, per cursus kun je zien waar je het practicum kunt volgen.

Participant van ROVC worden?

ROVC werkt nauw samen met de bedrijven uit de industrie. Zie je mogelijkheden om jouw bedrijf te laten participeren? Onze practicuminnovatiemanager Erwin de Kruijff gaat graag met je in gesprek en bespreekt de mogelijkheden voor samenwerking. Je kunt met hem contact opnemen via 06-41090469 of stuur een e-mail naar erwindekruijff@rovc.nl.

Opleidingen en cursussen in Helmond

Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk
Bekijk

Benieuwd naar onze andere locaties?

TechCenter Ede

TechCenter Dordrecht

ROVC heeft zo'n 35 locaties verspreid door Nederland

Volg een cursus of opleiding in een van onze TechCenters in:

Of op een van onze andere locaties, waaronder in:

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.