Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar een nieuw recordniveau van 9,1 procent, aangejaagd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levens- en genotmiddelen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei eerder op de dag dat in Nederland de inflatie in augustus is uitgekomen op een record van 13,6 procent. Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

55 reacties

  • Robbert Scholten

    10 maanden geleden
    Ik vind dat we niet zomaar koopkrachtverlies moeten accepteren,dat is te makkelijk,dat de prijzen stijgen heeft veel en veel meer oorzaken waaronder oekraine
  • jos wolterse

    2 jaar geleden
    Is de belasting op energie in andere landen ook zo hoog als in Nederland?
  • H.J.A. Mensinga

    2 jaar geleden
    @ M. Ronald Markant , Brussel heeft letterlijk € 0 van onze pensioenen. Dat kan ook niet, want de staat gaat in Nederland niet over de pensioenfondsen. Er is wél een Europese richtlijn voor bedrijfspensioenen.
  • Arco Torren

    2 jaar geleden
    Hoe later de burger geholpen wordt, hoe meer belasting deze regering binnen haalt. Gas loskoppelen van stroom? Tuurlijk niet! Nu een plafond voor gas. Iedereen blij. Straks weer de midden inkomens die hiervoor betalen. Wat een blamage deze regering. Helaas is er in deze regering niet een die geschikt is om dit land te regeren!! Stuur ons geld maar naar Europa, dat kunnen ze elders wat meer stookolie kopen 🤔
  • Wim van Zuilekom

    2 jaar geleden
    Dat komt voornamelijk omdat Nederland de grootste netto betaler is aan Brussel en het "beste kabinet sinds WO" al 12 jaar sinterklaas speelt voor andere EU-landen met òns geld, hopelijk krijgen we met dvolgende verkiezingen een regering die ons uit de grootste catastrofe van de eeuw af helpt, de EU !.