De nieuwste editie van de TechBarometer is nú beschikbaar! Vraag 'm hier aan
Bekijk de vergelijking via het menu
Nut en noodzaak van een gezond binnenklimaat?

Ervaar het in de Experience Box!

Een gezond binnenklimaat wordt steeds belangrijker. Binnen de energietransitie is isolatie de eerste stap in het verduurzamen van bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen worden luchtdicht gebouwd. Hierdoor neemt het belang van een gezond en gecontroleerd binnenklimaat toe.

Belang van gezond binnenklimaat

Als je de Experience Box binnenstapt, merkt je na enige tijd dat de luchtkwaliteit afneemt. De box wordt niet geventileerd, dus de hoeveelheid zuurstof in de lucht neemt af en stikstof en koolstofdioxide toe. Zodra de binnenklimaatsystemen in de box geactiveerd worden, merk je dat de luchtkwaliteit significant verbetert. De diverse effecten zoals rook- en geluid, laten je echt ervaren waarom het zo belangrijk is om een klimaatsysteem juist te ontwerpen.

Op deze manier maken we inzichtelijk wat een gezond binnenklimaat voor effect heeft op het welzijn van mensen. Ook wordt er in en rondom de box uitleg gegeven over de werking van de ventilatiesystemen. Via meters is de luchtkwaliteit af te lezen en door middel van rook wordt het ventilatieniveau gedemonstreerd.

Leerhulpmiddel én bewustwording

De Experience Box wordt op verschillende manieren ingezet. Ten eerste als een ervaringsgericht leerhulpmiddel voor cursisten tijdens trainingen gericht op Koude- & Klimaattechniek- en Gebouwautomatisering. En daarnaast als tool om de bewustwording te vergroten van het belang van een gezond binnenklimaat. Dat is relevant voor een brede doelgroep. Met name voor gebouwbeheerders en – eigenaren in de utiliteit die met een gezond binnenklimaat een positieve bijdrage kunnen leveren aan het werk- en woongeluk van hun gebouwgebruikers.

Onderdeel van Vakcentrum Binnenklimaattechniek

In het Vakcentrum Binnenklimaattechniek in Ede staat het opleiden van monteurs op het gebied van klimaattechniek centraal. De doelstelling is om in het eerste jaar 200 cursisten op te leiden. In het tweede jaar moeten dit er 650 zijn en vanaf het derde jaar is het doel om jaarlijks 1.300 cursisten op te leiden, waarvan 300 zij-instromers. Tijdens de cursussen en trainingen wordt theoretische kennis, in samenwerking met het bedrijfsleven, direct gekoppeld aan werkzaamheden uit de praktijk.

Het Vakcentrum Binnenklimaattechniek is ontstaan uit een samenwerking tussen brancheorganisatie Binnenklimaat Nederland, IW Nederland en ROVC Technische Opleidingen.

Plan jouw bezoek! 

Zelf de nut en noodzaak van een gezond binnenklimaat ervaren? Dat doe je in de Experience box gezond binnenklimaat. Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken. We nemen vervolgens contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Je chat met:

Chat offline

We zijn momenteel helaas offline.

Chat met ROVC

1 medewerker online >

Jouw waardering is verstuurd. Bedankt! Het gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.