top of page

Hét boek voor iedereen die van natuurijs houdt

denatuurijsmeester_omslag.jpg
Schermafbeelding 2023-01-03 om 08.11.49.png

Over de auteurs

Teun Breedijk is docent Natuurijsmeester en is al ruim een halve eeuw in de schaatssport actief. Als marathonschaatser van het eerste uur deed hij als wedstrijdrijder mee aan drie verschillende Elfstedentochten. Later realiseerde hij als coördinator marathonschaatsen vijf NK’s natuurijs op rij. Teun is nog altijd actief in de schaatssport, als teammanager van marathonteam Reggeborgh, maar ook voorzitter van zijn geliefde Schaatsvereniging Woudenberg.


Johan Boef is journalist en is zich de laatste jaren op het schaatsen gaan toeleggen. Een reeks reportage’s voor de Amerikaanse TV-zender NBC over onder andere Sven Kramer brengt hem beroepsmatig in aanraking met de sport die hij al jaren enthousiast beoefent. Het leidt in 2014 tot een biografie over Sven Kramer en in 2020 wordt hij mede-eigenaar van Proskating Magazine. Momenteel is hij hoofdredacteur van dit blad en schrijft voor diverse andere (schaats) media.

About

"De ijsmeester zorgt dat ook de jongste generaties weer kunnen genieten van natuurijs, ook al komt het tegenwoordig minder vaak voor. En het is de ijsmeester die uiteindelijk weer een Elfstedentocht mogelijk maakt."

HENK ANGENENT,

Winnaar Elfstedentoch 1997

Bestel hier het boek

My Books
In the press
bottom of page