Houden de renners het droog?

14 april 2023, 11:00

Sport
Deelnemers van een marathon. Foto: Adobe Stock / babaroga

De marathon van Rotterdam staat op het programma en voor de 17.000 deelnemers is er goed nieuws. Het wordt op en top hardloopweer! Hoe warm het precies wordt lees je in dit artikel.

We trappen het marathonweekend af met mooie omstandigheden. Het is zaterdagochtend ronduit zonnig maar wel frisjes. Voor de deelnemers van de Rotterdam Walk is een extra jasje geen overbodige luxe. In de ochtend ligt de temperatuur rond een graad of 7. Tijdens de kids run die in de middag van start gaat is het droog met veel ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 13 graden en daarmee is het hardloopcijfer dan ook een 10!

Lees ook: dit is het beste hardloopweer

Zeer fraaie omstandigheden tijdens de marathon

Zondag is het zover en ook dan kunnen de hardlopers rekenen op optimale omstandigheden. Het blijft droog met een mix van wolkenvelden en zon. Vergeet je extra jasje niet als jij naar de start loopt. Het is nog vrij frisjes in de vroege ochtend. Rond 08:00 uur is het een graad of 6. De inmiddels flink in kracht toegenomen zon laat het echter snel opwarmen. Om 10.00 uur klinkt het startsignaal en zullen de renners zich gaan begeven richting de Erasmusbrug om de 42,195 km te trotseren. Het is dan ruim 10 graden met flink wat ruimte voor de zon.

Gedurende de ochtend stijgt de temperatuur verder op en rond 14:00 uur, wanneer de meeste renners de finish zullen passeren, is het een graad of 13. Tijdens de race zelf komen er naast enkele wolkenvelden ook flink zonnige perioden voor. Hierbij staat een meest matige wind uit noordelijke richtingen, en ook dat is uiterst geschikt tijdens het hardlopen. Nadat de meeste mensen gefinished zijn is het heerlijk weer om lekker uit te rusten op het terras. Het blijft de rest van de middag droog met een mix van wolkenvelden en zon.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven