Efteling Blog

Alle artikelen
winacties

Sprookjestekenwedstrijd

19 april 2023

Ter ere van de 128ste verjaardag van Anton Pieck op 19 april organiseren we een tekenwedstrijd, speciaal voor jonge kunstenaars tot en met 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen.

schets anton pieck van een kindje die aan het tekenen is

Wist je dat Anton Pieck zijn eerste tekenwedstrijd won toen hij 11 jaar oud was? Zijn tekeningen en schetsen vormen nog steeds een bron van inspiratie voor de Efteling.

Opdracht: maak een sprookjesachtige tekening

Dat kan echt alles zijn. Een zelfbedacht sprookje, een magisch voorwerp of juist één van de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. Bedenk goed wat er voor jou sprookjesachtig is. Iedereen tot en met 12 jaar oud mag meedoen.

Tip: Anton Pieck vertelt vaak verhaaltjes in zijn werk. Er gebeurt van alles, mensen staan met elkaar te praten, ze zijn onderweg ergens naartoe of ze zijn aan het werk. Als je goed kijkt, ontdek je zijn fijne humor.

Wat kan je winnen?

De tekening die de vakjury kiest, krijgt zes tickets voor de Efteling én een ereplaats in het Efteling Museum, tussen de tekeningen van alle Efteling-ontwerpers, zoals Anton Pieck, Ton van de Ven, Sander de Bruijn en vele anderen. Er wordt ook een tekening gekozen door de publieksjury. Deze winnaar ontvangt zes Efteling-tickets!

Hoe doe je mee?

Maak een foto van jouw tekening (maximaal 10 MB groot) en stuur deze vóór 17 mei in via onderstaand formulier. Let op: jouw tekening mag maximaal 42 centimeter bij 59 centimeter groot zijn, zodat jouw tekening bij winst van de juryprijs past in de lijst in het Efteling Museum. Lees alle actievoorwaarden.

Stem op jouw favoriet!

Naast de professionele jury mag het publiek óók een favoriet kiezen! Ga daarvoor naar de galerij en kies jouw favoriet door het hartje aan te klikken. Je mag 1x stemmen per e-mailadres. Let op: na het uploaden kun je niet direct stemmen in de galerij, daarvoor moet je de pagina eerst vernieuwen en daarna klikken op de button 'Stem'. Pas dan kun je een hartje geven aan jouw favoriet.

  • Deel via:

Een vakantiehuis aan het water in Vakantiepark Efteling Bosrijk.

Sprookjesachtige accommodaties


Blijf slapen in één van onze hotelkamers, vakantiewoningen of groepsaccommodaties. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

 
Bekijk accommodaties