Weerbericht Nederland

Zon en stapelwolken, vanavond regen

23 april 2024, 09:24

Het is vrij zonnig. Later ontstaan stapelwolken en wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt zo’n 10 graden. In het noordwesten stijgt de kans op regen en vanavond trekt een regengebied over het land. Morgen is het erg wisselvallig met veel buien, soms zon en 8 tot 10 graden. Een matige tot vrij krachtige wind maakt het nog kouder. In het weekend gaat de temperatuur omhoog en zijn er minder buien.

Vanochtend: vrij zonnig, later stapelwolken

Op veel plaatsen schijnt de zon en er staat weinig wind. Later in de ochtend ontstaan op steeds meer plaatsen stapelwolken en hebben we zon en wolken.

Vanmiddag: zon en stapelwolken, op veel plaatsen droog

Het is wisselend bewolkt met stapelwolken en zon. In het binnenland zijn er veel stapelwolken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het westen schijnt de zon wat vaker. Het wordt ongeveer 10 graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten tot westen.

Later in de middag neemt helemaal in het noordwesten en in het Waddengebied de bewolking toe en valt er wat regen. Aan de noordwestkust steekt een matige tot vrij krachtige westenwind op.

Vanavond: perioden met regen

Aan het begin van de avond gaat het in het noorden en westen regenen. De regen trekt daarna richting het zuidoosten. In het noordwesten maakt de regen plaats voor een wisseling van buien en droge perioden. Komende nacht verdwijnt regen in het zuidoosten en wordt het in het hele land wisselvallig met van tijd tot tijd buien en enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden in het binnenland en 5 tot 7 graden aan de kust.

Morgen: erg wisselvallig en koud voor april

Het is een komen en gaan van buien en daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Tijdens (korte) droge perioden schijnt even de zon en dat maakt het een wisselvallige dag. De temperatuur stijgt naar 8 tot lokaal 10 graden. Daarmee is het koud voor eind april. Er staat een matige en in het westen af en toe vrij krachtige noordwestenwind. Aan de kust staat een krachtige wind. Vooral tijdens buien voelt de wind koud aan.

In de avond neemt de buiigheid iets af. De droge perioden worden langer en de zon kan iets vaker doorbreken, maar echt droog wordt het niet. Ook in de nacht naar donderdag trekken enkele buien over het land. In het binnenland daalt de temperatuur naar een graad of 3 en tijdens heldere perioden kan het aan de grond lokaal tot vorst komen.

Donderdag: enkele buien, weinig zon

Er zijn vrij veel wolkenvelden en de zon krijgen we slechts af en toe te zien. Af en toe valt er wat regen. Het wordt zo’n 10 graden en er staat een matige westenwind.

Vrijdag: minder buien en minder koud

De wind draait naar het westen tot zuidwesten en daarmee gaat de temperatuur iets omhoog. Het wordt 10 graden in het noordwesten tot 13 graden in het zuidoosten. Daarmee is het nog steeds koud voor de tijd van het jaar, want gemiddeld is het eind april 14 tot 18 graden.

Weekend: temperatuur omhoog

De temperatuur gaat verder omhoog en in het binnenland wordt het 17 tot 19 graden. In de kustgebieden wordt het 14 tot 16 graden. Omdat we twee koude weken achter de rug hebben is dit een flinke verbetering. Er is wel kans op buien, maar er zijn ook droge perioden waarin de zon schijnt en dan is het heerlijk weer. Er staat een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidenwind.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons WhatsApp-kanaal! Volg ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven