Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Support culture starting at 3 euros a month

Support us

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Projectplan Verbreek de stilte PBCF ZH 11

Het verleden vormt de basis voor onze toekomst. Met het project Verbreek de Stilte duiken Chicks And The City (CATC) samen met jongeren in de betekenis van ons koloniale en slavernijverleden voor de hedendaagse jeugd. Ze stellen kritische vragen: hoe manifesteert de geschiedenis zich in ons dagelijks leven? Wat betekent jouw achternaam voor jou? Hoe verbindt het gerecht dat je oma bereid je met je verleden?

Stilte is oorverdovend
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Nhung geeft zich bloot Bart Grietens 5

De voorstelling Nhung geeft zich bloot is meer dan het levensverhaal van Nederlandse Vietnamees Nhung Dam. Het is een ode aan wie we zijn, te midden van alle diversiteit in de wereld.

Thuis in twee werelden
  • theater, dans en film
Landelijk
Lust Liefde Leeftijd Barbara Medo e1686550135863

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd nemen 65-plussers je mee op een boeiende reis naar hun zoektocht naar liefde en hebben ze openhartige gesprekken over hun seksleven. Vanuit hun eigen ervaringen delen ze hun verhalen, waarbij sommige keuzes mooie herinneringen hebben opgeleverd, terwijl andere misschien beter niet gemaakt hadden kunnen worden. Zijn zij met al hun ervaring experts geworden in de kunst van liefhebben en beminnen? Of blijft de zoektocht naar lust en liefde op elke leeftijd bestaan?

Lust Liefde Leeftijd
  • theater, dans en film
Noord-Brabant
Img25092 orig

In de schilderachtige omgeving van Giethoorn, waar de waterwegen en met riet gedekte daken een idyllisch decor vormen, is in de zomer van 2023 de theatervoorstelling Fanfare te zien. 

Nederlandse filmgeschiedenis op de planken
  • theater, dans en film
Overijssel
Hero img

Na bijna 10 jaar wachten is het eindelijk zover. In 2023 organiseren wintipriesteres Marian Markelo en kunstenaar Boris van Berkum voor de tweede keer het Winti Bal Masqué. Dit avondvullende feest biedt theater, dans, kunst, mode, glitter & glamour en combineert de Winti-cultuur met de traditie van het Bal Masqué. Het is een viering van liefde, verbinding en zelfexpressie.

Een gemaskerd Winti-bal
  • theater, dans en film
Landelijk
Hoi vis

Gewoon een boerensloot. Je zult er geen spijt van krijgen. De Nederlandse onderwaterwereld is namelijk ongekend spectaculair.

Stop je hoofd eens in een sloot
  • natuur
Landelijk
Plantage van onze voorouders

De podcastserie De plantage van onze voorouders is een zoektocht naar een gedeeld verleden.

De plantage van onze voorouders
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Kinderbiennale 5 Foto Niels Knelis

Dat kunst allesbehalve saai of ingewikkeld is bewijst de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. De tentoonstelling daagt je met interactieve kunstwerken uit om te doen, te maken en te verwonderen. Hoewel kinderen de hoofddoelgroep zijn, zijn ook opa's, oma's, ouders, ooms, tantes en andere nieuwsgierigen meer dan welkom.

Door kinderen voor iedereen
  • beeldende kunst
Landelijk
42871 1 letsbecomefungal01

In een wereld waar de fascinatie voor schimmels en mycelium groeit, is het boek Let’s Become Fungal! een welkome toevoeging. 

Let's Become Fungal
  • beeldende kunst
Landelijk
Aquarium3

In het nieuwe aquarium van Artis worden actuele en urgente water- en klimaatvraagstukken aan de kaak gesteld. 

Artis krijgt een nieuw aquarium
  • natuur
Landelijk