Weekendweer: wisselvallig en zacht weekend op komst

20 oktober 2023, 07:45

Weekendverwachting

De winterjas kan in het weekend weer terug in de kast, want we krijgen te maken met hogere temperaturen. De paraplu is echter wel nodig want droog houden we het niet. Alle details over het weer komend weekend lees je hier.

Vandaag is het ronduit onstuimig met veel wind in de noordelijke helft en in heel het land geruime tijd regen. Regionaal kan flink wat hemelwater vallen. Alle details over het weer van vandaag lees je ons uitgebreide weerbericht.

Wisselvallig weerbeeld

Zaterdag begint op de meeste plaatsen droog met mogelijk nog een glimp van de zon. De grootste kans op zonneschijn is weggelegd voor het oosten van het land. Doordat de wind naar het zuiden is gedraaid krijgen we opnieuw te maken met relatief zachte omstandigheden. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar ruim 15 graden. In de loop van de middag is het overwegend bewolkt en neemt de kans op regen toe vanuit het zuiden. Vooral in de westelijke helft lijkt de paraplu het vaakst nodig te zijn. Houd onze regenradar in de gaten om te kijken of jij het droog houdt.

Zaterdagavond mogelijk onstuimig in het westen

In de avond en nacht naar zondag blijven enkele buien mogelijk. De wind neemt hierbij flink in kracht toe. Aan de westkust staat een harde tot stormachtige zuidwestenwind, 7-8 Bft. Bovendien zijn er windstoten mogelijk tot circa 75 km/uur. Ga jij naar het Amsterdam Dance Event? Houd dan rekening met onstuimige omstandigheden!

Later op de dag vaker droog

Zondag begint met verspreid over het land enkele buien. In de middag wordt het vanuit het zuiden vaker droog en komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt wederom een graad of 15 bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Als het zonnetje even schijnt is het al snel prima weer om erop uit te trekken.

Aanhoudend zacht

Na het weekend wordt het zelfs nog iets zachter met maxima die uitkomen tussen 15 en 17 graden. Dat is een stuk warmer dan de 13 of 14 graden die gebruikelijk zijn voor eind oktober. Maandag blijft het overwegend droog in ons land, maar daarna is het wederom wisselvallig met bijna dagelijks kans op buien.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven