scroll naar beneden

Inschrijving gesloten

Het is niet meer mogelijk om ideeën in te sturen. De inzendtermijn is verstreken en we hebben een selectie gemaakt voor de pitchdag.  Op het NPO Luister Podcast Festival op 17 maart zal de winnaar bekend worden gemaakt en hoor je wie er met een omroep een podcast gaat maken.

Informatie

Heb jij een goed en origineel idee voor een podcast? Doe dan mee aan de NPO Luister Podcast Pitch! Het winnende idee zal samen met een omroep ontwikkeld worden tot een podcast op NPO Luister. Je wordt gecoacht en je podcast zal in première gaan op het NPO Luister Podcast Festival in 2025.

Hoe kun je meedoen?

Het indienen van een podcastidee kon tot en met woensdag 31 januari 23.59 uur. De inschrijving is dus gesloten. De ingezonden ideeën worden door de betrokken publieke omroepen beoordeeld en zij selecteren maximaal 100 ideeën. Meer informatie over de voorwaarden om mee te kunnen doen vind je hier:  spelregels.

Pitchen

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt. Zit jouw inzending hierbij? Dan wordt op woensdag 7 februari op het Mediapark in Hilversum uitgenodigd om jouw idee te pitchen. Na deze pitchronde worden maximaal vijf ideeën uitgekozen om op zondag 17 maart bij het NPO Luister Podcast Festival in TivoliVredenburg aanwezig te zijn. Daar wordt de winnaar van de NPO Luister Podcast Pitch bekendgemaakt.

Het winnende idee zal samen met één van de betrokken omroepen worden ontwikkeld tot een podcast op NPO Luister. Je wordt gecoacht en je podcast zal in première gaan op het NPO Luister Podcast Festival in 2025. De overige finalisten ontvangen een feedbacksessie van een ervaren podcastmaker en/of verdere begeleiding van NPO Campus of een omroep.

Criteria

Jouw inzending hoeft geen uitgewerkt format te zijn. Een goed en origineel idee is al genoeg. Maar bedenk wel dat jouw idee meer kans maakt als het aan criteria voldoet, die passen bij de publieke omroep.

1. Het idee is vernieuwend
Jouw idee moet origineel en uniek zijn. De inhoud, de vorm of de manier waarop de podcast wordt aangeboden moet vernieuwend zijn.

2. Het idee is authentiek
Jouw idee moet eigen zijn. Het is belangrijk dat jij zelf het idee hebt bedacht. Het idee kan wel op een andere podcast geïnspireerd zijn, maar zorg dan wel voor een originele bewerking.

3. Het idee is non-commercieel
Jouw idee mag geen reclame-uiting zijn voor een bepaald merk, sector of onderwerp. De podcast moet voldoen aan de regels van de mediawet. De publieke omroep zendt geen commerciële programma’s uit.

4. Het idee is betaalbaar en uitvoerbaar
Jouw idee is duidelijk en daardoor goed te produceren. De kosten zijn realistisch.

Blijf op de hoogte

Wil je weten hoe de pitchdag verliep of wat uiteindelijk het winnende idee is geworden? Houd deze site in de gaten of abonneer je op de NPO Luister-nieuwsbrief.  Schrijf je in op npoluister.nl