In haar vrachtwagen rijdt Lisa Wade door het hele land. Op zoek naar mensen die iets goeds willen doen voor de ander. Ze helpt om spullen naar hun nieuwe eigenaar te brengen. Ze zet zich in tegen eenzaamheid en armoede. Van knuffeldier-boerderijen tot kringloopwinkels en van overtollige inboedels tot verzorgingshuizen, overal schiet ze te hulp. Lisa komt in beweging.

Afl. 1: Lisa helpt de knuffelboerderij

Voor de eerste aflevering was de eindbestemming de Cuddlewellranch in het Brabantse Heusden. Deze boerderij wordt ingericht als western ranch, waar therapiedieren leven. Kinderen met psychische problemen en die vastlopen in de zorg, kunnen hier terecht. Onderweg haalt Lisa een konijn, een tafel met stoelen en een oude piano op, die worden gedoneerd aan de knuffelranch. “Dit soort verhalen wil ik graag vertellen. Ik raak echt geïnspireerd door zulk soort inzamelingen en mensen die in beweging komen voor een ander”, zegt Lisa.

Afl. 2: Lisa neemt ouderen mee in de Avis Arrenslee

In Nederland zijn naar schatting 1,7 miljoen eenzame ouderen. Zij hebben geen familie of vrienden om kerst mee te vieren en het is voor ouderen vaak moeilijk om sociale contacten te maken. Lisa regelde in december een arrenslee en nam een groep Haagse senioren mee naar de Royal Christmas Fair. Ze beleefden samen een onvergetelijke dag. ”Ik ben nog nooit zo in de watten gelegd,” zegt een van de deelnemers met tranen in zijn ogen.

Afl. 3: Lisa in actie voor een gevlucht gezin uit Syrië

Voor de derde aflevering van het programma Lisa komt in beweging wilde Lisa een Syrisch gezin helpen. Vader, moeder en 5 kinderen (van 3 tot 11 jaar oud) zijn gevlucht uit de oorlog in Syrië. Na een zwerftocht van meer dan een jaar hebben zijn dankzij Stichting Vluchtelingenwerk een woning gekregen in Den Haag. Maar een bed om in te slapen hadden ze nog niet…

Lisa Wade op TikTok

⟫ Bekijk alle video’s van Lisa op TikTok

Er is een overvloed aan spullen in de wereld. Het probleem is, dat ze niet altijd eerlijk verdeeld zijn. Sommige mensen staan te springen om spullen en anderen willen juist graag iets weggeven. Mijn droom is om mensen die huisraad willen weggeven te koppelen aan anderen die precies dat nodig hebben. Sociaal, circulair en superduurzaam.”

“Maar het vervoer van de (soms flinke) spullen kan een probleem zijn. Voor al die mensen kom ik in beweging. Met m’n eigen vrachtwagen, die ik van Avis mag lenen. Ik deed een oproep en daar kwamen zoveel positieve resctie op, daar wilde ik iets mee doen en zag er ook gelijk een leuk programma in. Want zulke inspirerende verhalen wil ik graag aan een breed publiek vertellen. Volg hier m’n hele serie.”

Liefs,

Lisa