oogsten op de tovertuin Oogstdag

Waar


8162 RP Epe

Bomen ophalen kan alleen na aanmelding!

Wanneer

Van: 09-12-2023 / 09:30
Tot: 09-12-2023 / 14:30

Ja, ik doe mee

Fantastisch!

Vul hieronder je e-mailadres in om in te loggen of om je aan te melden.

Locatie

Omschrijving

We mogen oogsten op de Tovertuin! Een prachtige plek aan de rand van Epe waar mooie groente gekweekt wordt en waar her en der wat zaailingen groeien die daar niet gewenst zijn.

Op deze dag komt de wethouder ook helpen en kunnen we de tovertuin van de overdadige zaailingen afhelpen. We gaan rondom het terrein oogsten .

De tovertuin heeft aangeboden om onze bomenhub in Epe te willen faciliteren, superfijn! Dus als de zaailingen niet opgehaald worden kunnen we ze op het terrein weer inkuilen na het bundelen.

Meer Bomen nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?

Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld in het maaipad staan. Een educatieve, leuke dag in de natuur. Je leert anders naar de natuur kijken; de natuur geeft ons in overdaad en je leert allerlei verschillende soorten bomen kennen in winterstand.

 

Praktisch

Kleed je warm aan. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Dat betekent o.a. een goede regenjas en waterdichte schoenen. Indien je tuingereedschap hebt, zoals een spade, schep of snoeischaar, is het altijd fijn als je deze mee wilt nemen. Zorg ook voor een thermos en wat te eten. 

Op deze plek verwachten we de volgende soorten te oogsten:Meidoorn, beuk , eik, els (zwarte en witte) Wilg, Es, hazelaar.

- Er zijn toiletten aanwezig

- Er is een schuilplaats

er is minimale parkeergelegenheid dus indien mogelijk carpoolen of op de fiets komen is wel gewenst

Lees ook hier de instructie voor veilig oogsten in het bos, of bekijk de hele oogst-instructiepagina.

NB: Informatie voor de mensen die bomen komen halen. Is het gebied goed te bereiken voor een auto met aanhanger? Het terrein is bereikbaar via een onverharde weg en op het terrein is weinig parkeerplaats .

Neem contact op met de organisator van dit evenement om af te stemmen waar er in en uit wordt geladen. Voorkeur gaat uit naar het begin van het terrein.

Foto van de locatie.

Te oogsten boomsoorten

LET OP: JE KAN GEEN BOOMPJES RESERVEREN. DEZE SOORTEN EN AANTALLEN ZIJN EEN INDICATIE, WE MAKEN EEN ZO EERLIJK MOGELIJKE VERDELING.

Vragen

Heb je vragen over dit evenement?
Stel ze aan onze organisator

Contact opnemen

Vragen

Heb je vragen over dit evenement?
Stel ze aan onze organisator

Terug