Vrijwilliger Inlooppunt ‘Leven met en na kanker’

‘Lichtpuntjes. Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn’.Geef jij onze patiënten net dat beetje extra aandacht die ze verdienen?

Vacature details

  • Veldhoven
  • 3 - 6
Reageer nu

Jij zorgt voor

Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) heeft, in samenwerking met De Eik, Centrum voor leven met en naar kanker, een Inlooppunt opgericht. Hier kunnen patiënten, geraakt door kanker en hun naasten terecht voor: een luisterend oor, aandacht en afleiding.
Als vrijwilliger bij het inlooppunt kun je het verschil maken voor mensen geraakt door kanker.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning willen bieden bij dit Inlooppunt.

Als vrijwilliger van het Inlooppunt ‘Leven met en na kanker’ benader je proactief patiënten en naasten om:

  • Een luisterend oor te bieden
  • Ondersteuning te bieden bij niet-medische vragen
  • Mee te denken en te attenderen op aanvullende informele zorg en ondersteuning o.a. door de Eik, centrum voor leven met en na kanker
  • Afleiding te bieden tijdens het wachten op consult of tijdens de behandeling

Opleiding
Voordat je als vrijwilliger van het Inlooppunt start, doorloop je een 4-daagse IPSO-training (1 dag online en 3 fysieke lesdagen). IPSO is een brancheorganisatie gespecialiseerd in het bieden van informele psychosociale ondersteuning aan oncologie patiënten. De Eik, Centrum voor leven met en na kanker in Eindhoven is aangesloten bij IPSO. Tijdens deze training word je goed voorbereid voor je vrijwilligerswerk bij het Inlooppunt.
 

Dit doe je samen met

Als vrijwilliger van het inlooppunt werk je binnen een samenwerkingsverband tussen Máxima MC en De Eik. Je maakt dan ook deel uit van een hecht team van vrijwilligers in Veldhoven en Eindhoven.

Je bent als vrijwilliger onderdeel van het team van afdeling MOC en De Eik. Zij zijn enthousiast en betrokken om samen met de vrijwilligersorganisatie het inlooppunt tot een succes te maken.

De Eik, centrum voor leven met en na kanker is een professionele vrijwilligersorganisatie gericht op het bieden van informele psychosociale ondersteuning aan mensen geraakt door kanker en hun naasten. Mensen zijn meer dan de ziekte kanker. Toch draait het na het horen van de diagnose vrijwel altijd om het ziek zijn. De Eik legt het accent juist niet op de ziekte, maar op de mens en de kwaliteit van leven.

Máxima MC 
De vrijwilligersorganisatie van Máxima MC bestaat uit vrijwilligers, coördinatoren en een teamleider. Samen vormen wij een team verdeeld over Locatie Veldhoven en Locatie Eindhoven. De vrijwilligers werken op diversen afdelingen binnen het ziekenhuis.
 
Een vrijwilliger vertelt:
‘Werken als vrijwilliger in het Máxima MC geeft me grote voldoening. Je maakt deel uit van een grote club enthousiaste vrijwilligers. We worden echt gewaardeerd en in de watten gelegd met jaarlijks een gezamenlijk uitstapje, attenties en uiteraard het grote ziekenhuisfeest. Kom jij ons team versterken?”

 

Dit past bij je als

  • Je positief en gastvrij bent en een servicegerichte instelling hebt
  • Je goed kunt luisteren zonder oordeel. Je durft door te vragen zodat je goed inzicht krijgt in wat de behoefte/vraag is van de patiënt of naasten
  • Als je de regie bij de patiënt laat.
  • Je oprechte aandacht hebt voor patiënten en hun naasten en kunt invoelen of deze iets nodig hebben. Daarbij kun je omgaan met ‘rauwe’ emoties
  • De mens ziet achter de patiënt en de gedachte van holistische zorg omarmt
  • Je integer, geduldig en benaderbaar bent
  • Je zelfstandig kunt werken
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en gemakkelijk contacten legt

Werkervaring bij een zorginstantie of ziekenhuis is mooi meegenomen.
 

Je kiest voor Máxima MC omdat

  • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar.
  • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
  • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
  • Je de MMCetra ontvangt, het blad dat iedere medewerker vier keer per jaar thuis ontvangt.
  • Je vanuit De Eik de opleiding, begeleiding en ondersteuning geboden wordt om zelf de psychosociale ondersteuning in het inlooppunt te kunnen bieden.
  • Je als vrijwilliger van De Eik, de Update en de nieuwsbrief ontvangt, hiermee ben je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de informele psychosociale ondersteuning.
  • Je aan kunt sluiten bij lezingen rondom leven met en na kanker welke bij De Eik aangeboden worden.

Lees meer over vrijwilligers werk bij het Máxima MC en De Eik: www.centrum-de-eik.nl
 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse? Dan zien we graag jouw reactie, via onderstaande button.

Wil je meer informatie over deze vacature?
Neem dan contact op met:
De Eik; Lindy Wijnen 06-13962138 of Lindy.wijnen@centrum-de-eik.nl
Vrijwilligersorganisatie Máximá MC; Annemiek van Vroonhoven of Christel Reniers  (040) 888 9581 of per mail: vrijwilligerswerk@mmc.nl.

Voor iedere vrijwilliger die wij aan willen nemen vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op.

Bekijk je deze vacature via een andere website dan werkenbijmmc.nl? Check de vacature ook op onze eigen website. Externe websites nemen namelijk niet altijd alle informatie volledig over.
 

Reageer nu