Copy

Save the date

 

Kennis- en netwerkbijeenkomst
'Aan de slag met basiskwaliteit Natuur'

Woensdag 29 mei, aanvang 13:00 uur

Graag nodigen Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit je uit voor een kennis- en netwerkbijeenkomst op woensdag 29 mei 2024 over Basiskwaliteit Natuur. 

Basiskwaliteit Natuur
Basiskwaliteit Natuur is de set van condities voor een gezonde leefomgeving waarbij algemene soorten algemeen blijven of worden. Zonder deze condities zullen de algemene soorten afnemen en komen biodiversiteit en ecosysteemdiensten onder druk te staan. 
Bijeenkomst 
Er is lange tijd intensief gewerkt met veel verschillende partijen aan de invulling van het concept Basiskwaliteit Natuur. Onlangs presenteerde het Deltaplan Biodiversiteitsherstel samen met collega-instellingen* een nieuw kennisdocument met richtlijnen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving. Het biedt een gestructureerde aanpak voor het behoud en herstel van natuur buiten traditionele natuurgebieden.

Hoe bevorder je Basiskwaliteit Natuur (BKN)? Om kennis en ervaring te delen en je alvast van concrete handvaten te voorzien, organiseren we dit evenement. De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • Wat houdt Basiskwaliteit Natuur in?
  • Waarom willen we in Nederland Basiskwaliteit Natuur?
  • Hoe ga je met Basiskwaliteit Natuur aan de slag?
De dag zal bestaan uit een plenair deel met daarnaast 8 verschillende workshops. Tijdens de workshops worden casussen van gemeentes, provincies en waterschappen toegelicht en gaan we met elkaar in gesprek, zodat er inspiratie ontstaat om zelf aan de slag te gaan met Basiskwaliteit Natuur. We sluiten de middag af met een gezellige borrel, waar je kunt netwerken en BKN-ervaringen uit kunt wisselen.

Het volledige programma delen we over een paar weken. Meld je alvast aan en zet de bijeenkomst in je agenda via onderstaande buttons.

*Dit document is ontwikkeld in samenwerking met Naturalis, Vogelbescherming Nederland, SoortenNL, Sovon Vogelonderzoek Nederland en Wageningen University & Research, in opdracht van het Ministerie van LNV.
Ik meld me aan
Zet de bijeenkomst in mijn agenda
Datum en locatie
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 mei van 13:00 tot 18:15 uur in Akoesticum te Ede. De locatie ligt op 2 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen en heeft ook eigen parkeergelegenheid.
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden
Heb je vragen? Mail ze naar info@samenvoorbiodiversiteit.nl
Website
Twitter
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 Deltaplan Biodiversiteitsherstel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.