Frictions 5 Schunck

Frictions festival

13 juni 2024

Hence The Bravery bij Frictions The Recap

Het is tijd voor weer een editie van Frictions Festival! Op 13 juni nodigt SCHUNCK Museum je uit om deel te nemen aan een viering van kunst, community en collectie in het Heerlense Glaspaleis.

Waar

SCHUNCK Glaspaleis

Prijs

€ 0,-

Frictions #6: Collecting Friends

In deze editie van Frictions draait alles om het verzamelen van vrienden (m/v/x) onder het thema Collecting Friends, waarbij vrienden van alle achtergronden en perspectieven van harte welkom zijn. 

Het programma is een mix van nieuwe exposities, boeiende performances en inspirerende samenwerkingen. Als hoogtepunt van de avond zijn we blij onze oude vrienden van ‘PAND te verwelkomen. Zij zijn een kameleon-achtige non-profit organisatie die gedreven is om jonge mensen uit onze regio te inspireren en het beste van hun creativiteit naar boven te halen. In het organiseren van evenementen die de community samenbrengen en de artistieke horizon van Heerlen verbreden zijn zij experts. Wat ‘PAND precies zal brengen, houden we nog even geheim, maar verwacht iets bijzonders dat perfect past bij het thema van deze editie en dat je zéker niet wil missen.

Misschien ken je haar van de prachtige schilderingen in ons trappenhuis… Fiona Lutjenhuis, gewaardeerde vriend en collectiekunstenaar, zal ons verrassen met een performance. Ook wordt er een nieuwe collectietentoonstelling opengesteld, gecureerd door de Vrienden van SCHUNCK in het kader van het project Curator voor één keer. Daarnaast kunnen bezoekers een speciale expositie in het Raadhuis van Heerlen bezoeken, gecureerd door onze friends van de jongerengroep van SCHUNCK, Driver’s Seat.

Dus, verzamel (je) vrienden, friendzone de rest en neem ze mee op 13 juni naar het Glaspaleis, vanaf een uur of 19:00.

Meer info over de eerdere edities

Frictions #5: the recap - highlights van vier eerdere edities
Frictions #4 - Boos - met Kool Cult op 7 maart
Frictions #3 - Blij - Outpoet Night XL
Frictions #2 - Bang - 18 januari
Frictions #1 - Bedroefd - 14 dec

Alle datums