In gesprek met commissaris van de Koning over vrijheid tijdens Bevrijdingspop

Op Bevrijdingspop in Haarlem wordt op 5 mei de vrijheid gevierd. Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, gaat graag in gesprek met jongeren over vrijheid en democratie. Wil je op een unieke manier het festival beleven? Geef je dan op voor het gesprek met de commissaris.

Beleef 5 mei Bevrijdingspop in Haarlem op een unieke plek! Vanaf het provinciehuis heb je een bijzonder uitzicht op het hoofdpodium. Provincie Noord-Holland heeft voor jongeren een speciaal programma tussen 12.00 en 15.30 met een bezoek aan het VIP-deck van het festival, gesprek met de commissaris van de Koning en democratiequiz.

Geef je op

Reageren kan tot en met 26 april.

Voor wie?

Middelbare scholieren en mbo-studenten tussen de 12 en 20 jaar kunnen zich opgeven. Geef je alleen op of samen met iemand anders. Er zijn 55 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via dit formulier

Artiest op podium met achtergrond provinciehuis Dreef

Vrijheid en democratie

Wat is vrijheid? En wat kan de provincie betekenen voor de democratie? Commissaris van de Koning Arthur van Dijk gaat daarover graag met jou in gesprek in provinciehuis paviljoen Welgelegen. Daarna kun je vanaf een bijzondere locatie het festival en de artiesten beleven, namelijk vanaf het bordes van het provincieshuis recht tegenover het hoofdpodium. Ook bezoek je het VIP-deck van Bevrijdingspop naast het hoofdpodium voor een drankje. Het programma is van 12.00 tot 15.30 uur.

55 van Noord-Holland

Tijdens zijn werk ontmoet de commissaris veel mensen. Bijvoorbeeld bij evenementen, herdenkingen, bezoeken aan gemeenten of projecten. Maar ook wanneer scholieren het provinciehuis bezoeken of inwoners inspreken bij vergaderingen van Provinciale Staten. Ook online laten veel Noord-Hollanders van zich horen. Om uitgebreider in contact te komen met inwoners en stil te staan bij wat er onder hen leeft, nodigt Van Dijk regelmatig Noord-Hollanders uit op het provinciehuis. Het getal 55 is gekozen, omdat Noord-Hollanders tijdens deze bijeenkomsten op de stoelen zitten waar normaal gesproken 55 Statenleden vergaderen.