Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

CO2 gecompenseerd gas

Wat is dat nu eigenlijk?

Iedereen kan bij DELTA Energie terecht voor groen gas. Zo kun je als consument bijdragen aan, de naam zegt het al, een groene, duurzamere wereld. Bij DELTA Energie bieden we groen gas aan dat grotendeels bestaat uit CO2 compensatie gas (co 2 gas). Hieronder leggen we je in detail uit wat CO2 gecompenseerd gas is, waarom gas compensatie op dit moment veel wordt toegepast, welke voordelen het biedt en hoe we bij DELTA Energie voor jou klaar staan.

Wat is CO2 gecompenseerd gas?

Groen gas is gas waar geen fossiele brandstoffen voor worden gebruikt, maar waar een beroep wordt gedaan op organisch restmateriaal. Vaak is dit GFT-afval, koeienmest of een andere hernieuwbare bron. Wanneer er wél fossiele brandstoffen voor gaswinning in het spel zijn, zoals bij aardgas, noemen we dit grijs gas, bekend als de milieuvervuilende variant. De categorie ertussen in, die ook onder groen gas wordt geschaard, is CO2 gecompenseerd gas, oftewel gas met co2 compensatie. Dit is ook aardgas. Waarom het dan als groen gas wordt beschouwd? Het vrijgekomen CO2 gas wordt gecompenseerd. Dit kan op verschillende manieren, dus je kunt de co2 compensatie vergelijken. De ene energieleverancier plant per x kuub gas een boom of plant, de ander investeert in duurzame projecten om zo de CO2 uitstoot te compenseren.

Waarom kiezen voor CO2 gecompenseerd gas?

Bij DELTA Energie kan de consument kiezen voor ‘DELTA Groen Gas’. Dit gas bestaat bij ons nu voor 2% uit biogas, gas gewonnen uit hernieuwbare bronnen. De rest van het gas is CO2 compensatie gas. Op dit moment is dit gas met co2 compensatie onze meest duurzame variant. Er wordt hard gewerkt bij DELTA Energie om het percentage biogas hoger te krijgen, maar er heerst nu nog schaarste. Resultaat is dat 100% biogas onbetaalbaar is. Hoe belangrijk wij biogas ook vinden, het moet ook haalbaar blijven voor de consument. Daarom is DELTA Groen Gas voor nu de perfecte middenweg; betaalbaar én CO2 neutraal. Wat is CO2 neutraal precies? Heel simpel: de uitgestoten CO2 wordt 1 op 1 gecompenseerd, waardoor het onderaan de streep op nul uitkomt.

Gas compensatie projecten

Bij DELTA Energie investeren wij in energieprojecten gericht op verduurzaming, zowel op nationaal als internationaal niveau. In Zeeland gaat dit in samenwerking met het Zeeuws Klimaatfonds. Een van de maatregelen die we nemen is dat we sinds begin 2022 per afgesloten DELTA Groen Gas contract een boom aanplanten in Zeeland. Bomen zijn geweldige CO2 vangers, super duurzaam dus! We houden ons nog met vele andere projecten bezig binnen de Zeeuwse grenzen. Op internationale schaal dragen we met het Gold Standard-keurmerk, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds, bij aan windenergieprojecten in Aruba, Taiwan en India. Op deze manier wordt het gebruik van fossiele bronnen teruggedrongen. Win-win!

De voordelen van DELTA Groen Gas in het kort

Met de keuze voor DELTA Groen Gas:

  1. Draag je bij aan een gaswinning die volledig CO2 neutraal is;
  2. Investeren wij automatisch in duurzame energieprojecten om het aandeel biogas te verhogen en de CO2 uitstoot verder te verlagen.

Wil jij ook graag 100% groen gas? Dan zit je bij ons aan het goede adres. Ervaar zelf hoe makkelijk onze gratis overstapservice is. Samen naar een duurzamere toekomst!

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen: